Maneliştii, vedetele şi cămătarii, luaţi la puricat de Fisc

Maneliştii, vedetele şi cămătarii, luaţi la puricat de Fisc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat verificarea persoanelor fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat, în această categorie intrând maneliștii, personalitățile publice, cămătarii, toate persoanele care nu își pot justifica averea, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Direcția Verificări Fiscale din ANAF a demarat "Programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal" (PFRF)".

În eșantionul de risc fiscal intră persoanele fizice cu avere afișată semnificativă - case, mașini de lux, alte bunuri de mare valoare, creanțe din credite acordate companiilor sau persoanelor fizice, conturi bancare "grase" din România sau din străinătate, cheltuieli personale ridicate -, avere nejustificată de veniturile declarate.

Programul PFRF vizează verificarea veniturilor și a declarării acestora începând cu anul 2011, întrucât doar pentru acestea se poate aplica atât regula de impozitare a veniturilor a căror sursă nu a fost identificată, cât și procedura de verificare, conform normelor stabilite de legiuitor.

Sursa foto: realitatea.net

Citit 1390 ori Ultima modificare Vineri, 07 August 2015 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.