Un puşti a pus în PERICOL un tren cu călători. Motivaţia copilului i-a ŞOCAT pe poliţişti

Un puşti a pus în PERICOL un tren cu călători. Motivaţia copilului i-a ŞOCAT pe poliţişti
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un copil de numai 13 ani din Bereşti a fost la un pas să provoace un accident feroviar, în încercarea de a-şi oferi o mică distracţie cu câţiva bolovani de pe marginea drumului.

Împreună cu un amic, băiatul se plimba cu bicicleta în apropierea tunelului de la Tălăşmani. A auzit trenul de Galaţi-Bârlad şi atunci i-a încolţit în minte o idee "genială": să vadă cum pietrele sunt sparte de roţile trenului. Zis şi făcut. A luat câţiva bolovani, i-a pus pe şine şi a aşteptat. Conductorul trenului l-a văzut şi zadarnic a ţipat la puşti, că acesta nu s-a dat bătut. Roţile garniturii au făcut, într-adevăr, praf pietrele, dar distracţia s-a încheiat pentru copil în acel moment. Din fericire şi datorită faptului că pietrele nu au fost foarte mari, trenul nu a deraiat, dar asta nu i-a împiedicat pe poliţişti să îl caute pe puştiul care spălase putina între timp.

I-au dat de urmă la Bereşti, copilul recunoscând în cele din urmă isprava care i-a adus un dosar penal pentru punere în pericol a circulaţiei feroviare. Pentru că are 13 ani, copilul este însă pus la adăpost de răspunderea penală.

Citit 2692 ori Ultima modificare Joi, 06 August 2015 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.