UPDATE: Pompierii CAUTĂ TRUPUL unei adolescente ÎN APELE Siretului. Fata a încercat să-şi SALVEZE prietena

UPDATE: Pompierii CAUTĂ TRUPUL unei adolescente ÎN APELE Siretului. Fata a încercat să-şi SALVEZE prietena
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O copilă s-a înecat în apele Siretului, în zona Barboși. Trupul fetei nu a fost încă recuperat, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) continuă căutările, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, col. Radu Cristinel.

Vineri după-amiază, 7 august, cinci copii - două fete și trei băieți - se întorceau de la școală, unde desfăşuraseră activităţi extraşcolare. Una dintre fete a intrat în apă și s-a aventurat dincolo de un prag. Prietena ei a încercat să o salveze din apele Siretului, dar n-a făcut decât să ajungă, ea însăși, în pericol de moarte. A dispărut sub apă. Băieții au încercat să-și ajute colegele și au reușit să o salveze doar pe fata care se aventurase prima dincolo de prag. Nu şi pe prietena care încercase să o salveze.

UPDATE, sâmbătă, 8 august: Rudele fetei care s-a înecat în Siret, Gina Condurache, stau pe malul râului și așteaptă vești de la pompierii care o caută. Mama fetei este disperată pentru că nici măcar nu a știut că adolescenta merge la scăldat. ”Nu am știut, mi-a luat copilul de acasă, fata aia de 18 ani. Dacă știam că vine la Siret nu o lăsam. A salvat o viață și a murit ea”, ne-a spus Tinca Condurache, mama fetei.

Fata salvată a fost cea care a încercat să îl contacteze pe unul dintre frații Ginei. ”Eram la muncă, pe schele. M-a sunat de pe telefonul ei, dar am zis că o sun eu mai târziu, dar de fapt era prietena ei cu care venise la scăldat, cea pe care a salvat-o. Apoi m-a sunat și un prieten și mi-a spus că s-a înecat soră-mea”, ne-a spus Andrei Condurache, fratele fetei. Tot la serviciu a primit tragica veste și iubitul Ginei. ”Eram la serviciu. Nu știam că vine la Siret. Am vorbit cu ea la telefon și mi-a spus că este acasă că are puțină treabă. Influențată de prieteni, a venit la scăldat, în ciuda faptului că nu știa să înoate. A plătit un preț prea mare, dar acum sperăm să o găsească pentru a o putea îngropa creștinește”, ne-a spus și iubitul adolescentei, Ciprian Neculai.

În ciuda faptului că nu mai au niciun gram de speranță că fata va fi găsită vie, rudele speră ca măcar trupul neînsuflețit să fie găsit pentru a o putea conduce, așa cum se cuvine, pe ultimul drum pe Gina.

Pompierii continuă căutările.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 5800 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 August 2015 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.