S-au înmulţit AGRESIUNILE la adresa oamenilor legii/ POLIŢISTA RĂNITĂ cu securea riscă să rămână cu sechele

S-au înmulţit AGRESIUNILE la adresa oamenilor legii/ POLIŢISTA RĂNITĂ cu securea riscă să rămână cu sechele
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În urma unei intervenţii, care a avut loc duminică seară pe o stradă din Galaţi, o angajată a Poliţiei Locale a ajuns în spital. Femeia, care era însoţită de un coleg de la Secţia 2, a mers pe teren pentru că mai multe persoane deranjau liniştea publică şi făceau grătar pe domeniul public. Poliţista, Mihaela Oncioiu, în vârstă de 46 de ani, a fost deja supusă unei intervenţii chirurgicale, pentru că s-a ales cu mai multe oase fracturate la degetele de la mâna stângă.

Chiar înainte de a intra în sala de operaţie, poliţista locală ne-a povestit cele întâmplate. "Am încercat să legitimăm persoanele în cauză, iar familia a devenit recalcitrantă. Au avut chiar intenţia să arunce cu jăratic în noi, pentru că i-am rugat respectuos să îşi mute grătarul în curte. Eu stăteam de vorbă cu mama tânărului, eram cu spatele, iar femeia a strigat să nu arunce. M-am întors şi atunci am văzut securea, altfel m-ar fi lovit în spate. Norocul meu a fost că aveam un inel pe deget, iar lama securii a ricoşat, că altfel aş fi rămas fără două degete", ne-a spus poliţista.

Femeia spune că a mai avut probleme şi în trecut cu persoane recalcitrante, dar că niciodată nu a fost atât de grav rănită. Ea aşteaptă acum să se vindece pentru a se întoarce la muncă. "Dacă mi-ar fi fost frică, nu mi-aş fi ales meseria de poliţist", ne-a mărturist ea.

Mihaela Oncioiu a fost vizitată la spital şi de directorul Poliţiei Locale Galaţi, Mihai Manoliu, care a încurajat-o şi i-a adus flori. Acesta ne-a declarat că ar trebui înăsprite pedepsele pentru cei care săvârşesc infracţiunea de ultraj. "Propunerea minstrului Oprea trebuie pusă cât mai repede în aplicare. Toţi cei în uniformă au nevoie de o protecţie mai mare, mai ales că în ultima perioadă s-au înmulţit agresiunile la adresa oamenilor legii", ne-a explicat şeful Poliţiei Locale Galaţi.

Directorul Poliţiei Locale îşi aşteaptă colega la muncă şi spune că, dacă sănătatea nu-i va mai permite să se întoarcă în stradă, Mihaela Oncioiu va primi un alt post în cadrul instituţiei. Declaraţia sa vine şi în contextul situaţiei medicale a femeii. "În urma discuţiilor cu medicul curant a reieşit că există posibilitatea ca pacienta să aibă pe viitor dificultăţi în a-şi folosi mâna", a precizat  dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Între timp, tânărul care a aruncat cu securea în poliţista locală a ajuns după gratii. Acesta a primit un mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind acuzat de tentativă de omor.

Citit 2658 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2015 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.