Atenţie, şoferi! Au fost instalate 23 de noi puncte de control a ROVINIETEI

Atenţie, şoferi! Au fost instalate 23 de noi puncte de control a ROVINIETEI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Şoferii care se urcă la volan fără a plăti taxa de drum sunt victime sigure. Şoselele au fost împânzite cu camere de supraveghere. 23 de noi puncte de control al rovinietei au fost instalate anul acesta, iar rezultatele sunt spectaculoase. Amenzile date în primele şapte luni ale anului şoferilor prinşi că circulă fără a plăti taxa de drum au crescut de peste patru ori, până aproape de 184.000. Şi încasările din acestă taxă sunt mai mari.

Să nu uităm că există un proiect de act normativ de majorare a valorii rovinietei pentru anumite categorii de vehicule.

Acum, pe şosele sunt 14 puncte mobile şi 74 de puncte fixe de control al rovinieteiprin camere de supraveghere. 23 au fost instalate anul acesta. Investiţia este una profitabilă şi pentru Compania de Drumuri, şi pentru bugetul de stat.

CLICK AICI pentru lista punctelor fixe de control a rovinetei

Peste 702 milioane de lei a încasat CNADNR din rovinietă în primele şapte luni ale anului, cu aproape 4% în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului. Spectaculoasă este, însă, creşterea numărului de amenzi. Valoarea acestora variază de la 250 de lei pentru un autoturism, dar ajunge la 4.500 de lei pentru un TIR, relatează Digi24.

Citit 2006 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2015 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.