Clubul Kiwanis Galaţi, în Belgia

Clubul Kiwanis Galaţi, în Belgia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Recent, a avut loc, în cochetul oraş belgian Gent, Convenţia Europeană Kiwanis, de la care nu au lipsit nici gălăţenii din selectul club. Nu numai locul întâlnirii a avut o semnificaţie aparte, oraşul găzduind sediul european al Kiwanis International, dar şi scopul reuniunii a fost unul foarte important.

Totuşi, deşi obiectul a fost alegerea noului Preşedinte Kiwanis Europa (în persoana dlui Gianfilippo Muscianisi) şi a reprezentantului Federaţiei Europene în Consiliul de Conducere al Kiwanis International (dl Pietro Grasso), cei prezenţi nu au pierdut din vedere obiectivul lor prioritar: ajutorarea copiilor din lumea întreagă.

Congresul s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al preşedintelui Kiwanis International, Don Canaday din Canada, al preşedintelui ales, Paolo Palazzolo din SUA, al   preşedintelui Fundaţiei Kiwanis, Georges Albright, SUA, şi a altor numeroase personalităţi.

România, în centrul atenţiei

Galaţiul a fost reprezentat de Valeria Tudosă, guvernator ales al Federaţiei Kiwanis România, Jeana Ioan, preşedinta Clubului Kiwanis Galaţi, Gabriela Ionescu, Viorica Macovei, Liliana Cavalioti şi Gina Alexe. A participat, de asemenea, guvernatoarea Kiwanis România de la Clubul din Oradea şi alţi membri ai aceluiaşi club. Toţi s-au bucurat de aprecierile staffului european şi internaţional pentru implicarea fermă în îndeplinirea dezideratului Kiwanis -  „În slujba copiilor lumii”.

De altfel, la congresul din Belgia, România a fost în centrul atenţiei şi prin evoluţia, la festivitatea de deschidere a lucrărilor, a unei tinere interprete de muzică populară, originară din Oradea.

În slujba copiilor

În cadrul aceluiaşi congres, Kiwanis Europa a  înmânat un cec de 10.000 de euro profesorului belgian dr. Benoit pentru continuarea cercetărilor în domeniul cancerului la copii şi a donat alţi 20.000 de euro pentru copiii care se resimt în continuare de pe urma cutremurului din Italia. Alte programe legate de sănătatea şi educaţia copiilor şi-au găsit sprijin în inimoşii membri Kiwanis sosiţi din toate colţurile lumii.

Comentariu foto: Reprezentanţii României şi în special ai Galaţiului au fost foarte bine primiţi în Belgia

Citit 3289 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.