Şantierul de sub geam

Şantierul de sub geam
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un cititor care locuieşte în blocul BR2 din Mazepa, Luigi Damian, ne-a trimis un set de imagini realizate de la geamul apartamentului său. Nu ne-a propus numai să privim imaginile, de altfel excelente, cu modificarea spectaculoasă a peisajului pe care îl admiră zilnic, ci ne-a rugat şi să-i facem publice întrebările la care şi autorităţile ar trebui să răspundă.

Dar să începem cu începutul. „Pe o suprafaţă destul de mare au început lucrări de demolare care creează un mare disconfort celor din jur (de la poluare la riscuri de prăbuşire)”, spune cititorul nostru.

„Aş dori să adresez (inclusiv în numele asociaţiei de locatari) câteva întrebări celor ce au început lucrările în spatele blocului nostru:

- Există toate avizele necesare lucrărilor de demolare?

- Dacă cei de la mediu au avizat favorabil demolarea, nu au impus şi nişte condiţii de lucru astfel încât demolatorul să nu creeze inconvenienţe celor care locuiesc aici?

- Sunt de acord că poate era normal să dispară halele acelea din mijlocul oraşului, dar de ce oare trebuie să suportam noi şi copiii noştri, pe lângă poluarea din Combinat şi praful ridicat de o firmă care măcar din bun simţ poate să îşi ia toate măsurile să nu creeze probleme celor din jur.”

În continuare, cititorul vorbeşte despre lipsa unor panouri privind datele de identificare ale firmei şi datele de execuţie ale lucrărilor (demolare şi, apoi, probabil, construcţie), lipsa panourilor de protecţie, orele aberante ( dis de dimineaţă sau în miez de noapte) la care încep şi se finalizează zilnic lucrările, fără un program afişat, zgomotul şi praful în weekend şi alte asemenea inconveniente pe care le au locatarii blocurilor din preajma şantierului.

Facem noi precizarea că este vorba despre locul pe care a fost Metchimul, o întreprindere desfiinţată şi pe al cărei teren se va ridica probabil ceva, nu se ştie ce. 

„Dacă lucrurile vor continua în acest fel, probabil că asociaţia noastră şi vecinii care sunt deranjaţi de modul în care se lucrează ne vom gândi să dăm în judecată atât demolatorul cât şi constructorul pentru sistarea lucrărilor”.

Ca şi domnul Damian, şi noi suntem de acord că vechea întreprindere putea să dispară din centru oraşului, că o construcţie pe un teren probabil cumpărat s-ar putea ridica acolo, dar cu grijă pentru liniştea şi confortul vecinilor şi cu respectarea normelor legale în vigoare privind punerea în temă a acestora cu perioada cât vor locui în… şantier.

Foto: Luigi Damian

Citit 1475 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.