Nu putem tolera abuzul de la malul Dunării!

Nu putem tolera abuzul de la malul Dunării!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Chiar dacă argumentele criticilor campaniei iniţiate de „Viaţa liberă” sunt credibile, nu trebuie să ignorăm că s-a încălcat grav legea *

De la începutul campaniei noastre pentru ca privatizarea frauduloasă a 32,4 hectare din malul Dunării (de la Zona liberă la lacul Zătun) s-au găsit şi voci care au o altă poziţie decât a cea a „Vieţii libere”. O spunem cu sinceritate: le respectăm punctul de vedere.

Suntem de acord că zona respectiva devenise foarte murdară din cauza agrementului neorganizat, uneori cu accente de nesimţire. Însă nu este o regulă şi nu închiderea accesului este soluţia, ci amenajarea utilităţilor ce ţin de civilizaţie: apă curentă, containere de gunoi, toalete ecologice. Ceea ce Primăria nu s-a deranjat să facă.

Suntem de acord că maşinile nu trebuie parcate în pădure. Dar autorităţile ar fi trebuit să amenajeze parcări (ştiind că acolo ajung zilnic mii de oameni în lunile de vară), în loc, spre exemplu, să bage zeci de miliarde de lei în modernizările de la complexul „Zătun”, care deserveşte doar câţiva zeci de funcţionari cu funcţii înalte.

Suntem de acord că proprietatea este sfântă în România. Dar nu putem să acceptăm „ingineriile” făcute cu terenuri, în ultimii 20 de ani, la Galaţi. Familia Alessiu (de fapt şmecherii aflaţi în spatele demersurilor juridice făcute în numele familiei Alessiu) nu avea de ce să primească teren la malul Dunării, câtă vreme moşia ei a fost la Şerbăneşti-Lieşti, loc unde mai este o gărmadă de pădure disponibilă pentru retrocedări.

Cine a aprobat această „teleportare” de pădure şi de ce? O vom afla probabil după finalizarea anchetei cerută de prefectul Claudiu Brânzan. Şi dacă DNA-ul se va întrebuinţa să dea curs solicitărilor pe această temă.

Suntem, de asemenea, de acord că este legal să faci bani din tranzacţii imobiliare. Însă atunci când tranzacţia încalcă legea doar pentru că unii nu se mai satură de bani, iar angajaţii statului păstoresc abuzul, suntem datori să luăm atitudine.

În concluzie, putem accepta orice fel de opinie, dar nimeni nu ne poate cere să acceptăm batjocorirea legii şi a cetăţenilor acestui oraş. Vrem malul Dunării înapoi, pentru gălăţeni!

Citit 1406 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.