Poliţiştii vor invada trenurile în aşteptarea valului de elevi navetişti

Poliţiştii vor invada trenurile în aşteptarea valului de elevi navetişti
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada imediat următoare, efectivele de poliţie vor fi prezente în toate garniturile de tren pentru a-şi descuraja pe răufăcători

Cele mai recente "vizite" ale poliţiştilor de la Transporturi Galaţi în gările şi trenurile care tranzitează regiunea de sud-est arată că zona feroviară este mediul prielnic pentru cei certaţi cu legea, care speră ca în goana trenului să scape nu doar cu ceva pradă, dar şi neprinşi. În unele cazuri, victime nu sunt doar călătorii, ci chiar şi personalul feroviar, cum a fost, de exemplu, situaţia unui impiegat de mişcare dintr-o staţie CFR, care în timp ce se afla la post a fost jefuit de un gălăţean de 42 de ani. Individul a intrat în biroul impiegatului şi a dispărut cu un telefon mobil, fiind prins câteva minute mai târziu de poliţişti. Tot pe mâna oamenilor legii a intrat şi un bucureştean de 52 de ani, călător într-un tren Inter Regio, care a prezentat la control o legitimaţie cu aspect ciudat. Controlorul a bănuit că documentul nu era original şi i-a chemat pe poliţiştii care au constatat că legitimaţia fusese contrafăcută. Bucureşteanul a fost dat imediat jos din tren şi i s-a întocmit dosar penal pentru fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune.

În aşteptarea anului şcolar

Începând de luni, 14 septembrie, când va debuta noul an şcolar, şi trenurile se vor aglomera cu elevii navetişti. Pentru protecţia acestora, dar şi pentru a preîntâmpina eventualele "năzbâtii" ale şcolarilor-călători, poliţiştii de la Transporturi vor fi în zilele următoare prezenţi în număr mare în garniturile care tranzitează Galaţiul şi judeţele din împrejurimi.

"Având în vedere experienţa anilor trecuţi, atragem atenţia mai ales elevilor navetişti cu privire la evitarea situaţiilor conflictuale, păstrarea unei atenţii sporite privind bunurile personale, cu precădere a telefoanelor mobile, precum şi adoptarea unei conduite preventive în toate situaţiile", punctează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Şi au şi de ce poliţiştii să fie cu ochii pe cei mici, mai ales că, zilele trecute, câţiva puşti, aflaţi încă în vacanţă, s-au distrat puţin aruncând cu pietre într-un tren care mergea de la Galaţi la Mărăşeşti. "La intrarea în staţia CFR Iveşti, în apropierea barierei, mai mulţi copii au aruncat cu pietre în tren spărgând două geamuri mari laterale. Fără a mai pune la socoteală paguba adusă unităţii CFR, răspunderea penală, contravenţională şi/sau materială, riscul ca persoane din tren să fie lovite este foarte mare", completează reprezentatul IPJ Galaţi. 

Citit 2569 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.