S-A STINS DIN VIAŢĂ tânăra soprană gălăţeană Roxana Bageac

S-A STINS DIN VIAŢĂ tânăra soprană gălăţeană Roxana Bageac
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Doar cu o zi înainte de a-şi serba a 35-a aniversare, soprana Roxana Bageac, prim-solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, s-a stins din viaţă, după o luptă îndelungată cu o boală necruţătoare. Prin bunăvoinţa echipei Teatrului Muzical „N. Leonard” Galaţi am aflat mai multe date despre evoluţia artistei de succes gălăţene.

Astfel, Roxana Camelia Bageac s-a născut la 16 septembrie 1980 la Galaţi şi a absolvit tot aici, în 1999, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”. A urmat apoi Facultatea de Arte de la Universitatea Ovidius din Constanţa, secţia Canto, absolvită în 2004. Din 1999 a venit la Constanţa, unde a devenit corist la Filarmonica Marea Neagră.

Între 2001 şi 2004, a fost coristă la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa. În anii 2004–2006 a fost artist liric la acelaşi mare teatru constănţean, iar din 2006 a devenit solist pe scena acelui teatru. Soprana Roxana Camelia Bageac a fost văzută de publicul constănţean în spectacole precum „Rigoletto” de Verdi, unde a interpretat rolul Gilda; „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, în care a fost Lucia, „Elixirul dragostei” (Adina) şi „Don Pasquale” (Norina); „Nunta lui Figaro” (Susanna), „Răpirea din Serai” de Mozart (Konstanze); „Bărbierul din Sevilla” de Rossini (Rosina).

Citit 9043 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2015 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.