Blaga: Am convingerea că Monica este absolut nevinovată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PDL va vota pentru ridicarea imunităţii ministrului Monica Iacob Ridzi, în cazul în care se va ajunge la un vot în plen privind avizarea începerii urmăririi penale, au anunţat pe rând liderii PDL Vasile Blaga, Elena Udrea şi Cezar Preda, apreciind însă că "Monica este nevinovată".

Liderii PDL şi-au reiterat susţinerea pentru ministrul Tineretului, până la finalizarea anchetei în privinţa sumelor cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga şi-a exprimat convingerea că "Monica este absolut nevinovată" şi că nu se va ajunge la un vot în plenul Camerei Deputaţilor privind începerea urmăririi penale a ministrului Tineretului, însă a adăugat că, dacă va fi cazul, democrat-liberalii vor vota în favoarea ridicării imunităţii, pentru că "niciun membru PDL nu este privilegiat".

"PDL a luat decizia corectă, grupul parlamentar din Camera Deputaţilor a votat pentru formarea comisiei de anchetă. Aşteptăm acelaşi punct de vedere şi din partea PSD vizavi de dl Adrian Năstase, fără nicio discuţie credem că aşa vor şi proceda. Eu am convingerea că Monica este absolut nevinovată. Justiţia să-şi facă datoria. Niciunul dintre colegii mei nu este privilegiat şi nu a fost privilegiat de către partid. Şi avem în faţă toate experienţele, cu colegi care au fost chemaţi în faţa instanţelor statului, şi absolut toţi au mers şi şi-au probat nevinovăţia. Aşa face şi Monica" a declarat Vasile Blaga.

Întrebat ce poziţie va avea partidul dacă se va solicita Camerei Deputaţilor avizarea începerii urmăririi penale în cazul Ridzi, Blaga a răspuns: "Dacă se ajunge la un vot în plen, dar nu o să se ajungă până acolo, eu am convingerea că nu se va ajunge (...) noi vom vota pentru ridicarea imunităţii".

Blaga a venit în apărarea Monicăi Iacob Ridzi şi a Elenei Băsescu, în contextul "speculaţiilor apărute în presă", că cele două au apărut "de 14 ori împreună de 1 şi 2 mai". "Să nu uitaţi că a fost împreună cu familia acolo, campania nu era încă începută, a fost împreună cu domnul preşedinte, cu mama dânsei, cu Elena" a susţinut Blaga.

Şi ministrul Turismului, Elena Udrea a ţinut să precizeze că PDL a votat "întotdeauna ca justiţia să-şi facă treaba, procedând în spiritul legalităţii", întrebată dacă va vota pentru ridicarea imunităţii Monicăi Iacob Ridzi. "Dar până la a ajunge acolo, avem doar câteva acuzaţii care s-au adus în presă. Nu există acuzaţii oficiale, nu există un raport... Şi noi putem face plângeri PNL-ului pentru ce am găsit în urma Guvernului liberal", a mai spus Udrea. "Cred că, dintr-o dată, se vede diferenţa de tratament între felul în care PDL reacţionează atunci când există oarecare suspiciuni legate de un membru al său, fie şi ministru, şi ceea ce face PSD, care se chinuie de doi ani de zile să lase dosarul lui Adrian Năstase să plece din Parlament", a mai comentat ministrul Turismului.

Ea a menţionat că, dacă există suspiciuni, "este bine" ca acestea să fie "anulate" de concluziile Comisiei parlamentare de anchetă. "Personal, din câte ştiu, cred că s-a respectat legea şi, din discuţiile pe care le-am avut cu colegii, am decis s-o susţinem pe Monica Ridzi. Aşteptăm ca toate aceste discuţii să se încheie odată cu rezultatele anchetei Comisiei parlamentare", a susţinut Udrea.

Ministrul Turismului a menţionat că ştie de la Monica Iacob Ridzi de existenţa unui raport al ANRMAP legate de felul în care s-au desfăşurat achiziţiile şi "acest raport arată că lucrurile s-au întâmplat în deplină legalitate". "Una peste alta, este important să se reţină că PDL îşi susţine oamenii, miniştrii, dar, în acelaşi timp doreşte ca totul să se facă transparent, ca atunci când există suspiciuni legate de activitatea cuiva, să se facă toate cercetările legale şi procedurale corecte, ca suspiciunile să dispară", a insistat Udrea.

Ministrul Turismului a evitat însă să comenteze valoarea sumelor cheltuite de colega de la Tineret. "N-aş vrea să apreciez eu, fiecare ministru îşi gestionează activitatea la minister...", a afirmat Udrea, care a subliniat că ceea ce contează este legalitatea situaţiei.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Cezar Preda a subiliniat că partidul nu se substituie justiţiei şi a adăugat că, personal, consideră că democrat-liberalii vor vota pentru ridicarea imunităţii ministrului Tineretului dacă se va ajunge la votul în plen. "PDL a luat deja o decizie.Am fost de acord cu înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă , nu ne substituim justiţiei, trebuie să vedem exact ce se întâmplă. (...) Toate denunţurile care se fac trebuie rezolvate cu maximă rapiditate pentru a dovedi dacă s-a încălcat sau nu legea. Din punctul nostru de vedere, nu ne opunem, am votat în 3 minute această comisie" a relatat Preda.

Democrat-liberalul a adăugat că oricărui ministru al PDL care se face vinovat de încălcarea legii trebuie să i se ridice imunitatea. "La noi nimeni nu e mai presus de lege şi nu ne interesează. Am demonstrat asta când Băsescu şi-a ridicat singur imunitatea , la fel cu primarul Râmnicu Vâlcea, noi nu ne facem  scut şi pavăză pentru niciun om al nostru care încalcă legea. Dar până la a dovedi că încalcă legea, Monica Ridzi este ministrul nostru , merge înainte, îşi face programul de guvernareşi noi trebuie s-o susţinem" a conchis liderul PDL.

Liderii grupurilor parlamentare au stabilit marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, componenţa Comisiei de anchetă în cazul ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, Comisie care va avea 15 membri.

Din Comisia de anchetă vor face parte deputaţii PSD Cristian Dumitrescu, Anghel Stanciu, Doina Burcău, Dan Ioan Florea şi Nicolae Bănicioiu. Democrat-liberalii sunt reprezentaţi de Gelu Vişan, Dan Radu Zătreanu, Cristian Petrescu, Marius-Sorin Göndör şi Sever Voinescu. La rândul lor, liberalii i-au delegat în Comisia de anchetă pe Alina Gorghiu, Graţiela Gavrilescu şi Bogdan Olteanu, iar UDMR va fi reprezentat de Lakatos Peter.

Din partea grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian a anunţat că încă nu s-a stabilit persoana care să facă parte din Comisie, urmând ca marţi, după şedinţa de grup să fie nominalizată persoana în cauză.

Deputaţii au decis prin vot, la propunerea social-democratei Aura Vasile, modificarea proiectului de înfiinţare a Comisiei de anchetă, astfel încât forul să cuprindă 15 membri, împărţiţi conform algoritmului politic, şi nu nouă membri, cum era stipulat în proiect.

Citit 697 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.