Centrul de plasament "Negru Vodă" va fi ÎNCHIS. Când vor fi gata CASELE de tip familial

Centrul de plasament "Negru Vodă" va fi ÎNCHIS. Când vor fi gata CASELE de tip familial
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Centrul de plasament „Negru Vodă” din Galaţi, „instituţie sub standardul normal de îngrijire”, conform autorităţilor, va fi închis anul viitor, la sfârşitul lunii iunie, şi nu la finele acestui an, cum fusese stabilit iniţial în cadrul Convenţiei încheiate între Fundaţia „Sera”, Consiliul Judeţului şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Aleşii judeţeni au modificat, în şedinţa de joi, 24 septembrie, convenţia de asociere între cele trei entităţi. Potrivit ultimelor date, termenul de închidere a centrului va fi prelungit cu şase luni, până la data de 30 iunie 2016, iar capacitatea fiecărei case de tip familial ce va fi construită de fundaţie (două la număr, în loc de trei) va fi mărită de la 12 locuri, cât fusese stabilite iniţial, la 16 locuri.

Totodată, fundaţia nu va mai contribui cu 640.000 de euro la acest proiect, ci cu maximum 600.000 de euro, se arată în noile modificări.

Reamintim că autorităţile judeţene au aprobat, în primăvara acestui an, o asociere cu Fundaţia "Sera", în vederea construirii de către fundaţie a unor case de tip familial moderne, care să-i găzduiască pe cei peste 30 de copii din cadrul centrului de plasament.

Citit 4787 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2015 11:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.