Cum arată treptele amfiteatrului de pe FALEZA gălăţeană

Cum arată treptele amfiteatrului de pe FALEZA gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campania de îmbogăţire a zonelor triste ale oraşului cu imagini pictate, precum cea de pe strada Dornei colţ cu strada Bălcescu, a colorat şi un element al Falezei inferioare: treptele Amfiteatrului, unde organizatorii au mai colorat şi în anii trecuţi.

Proiectul de pictare a treptelor albe aparţine Asociaţiei PlusMinus la Galaţi, cu finanţarea de la Cercul de Donatori Galaţi şi prin donarea de materiale de la Policolor România.

Acum, au apărut însă, scrise, şi îndemnuri filosofice, pe fond de culoare pastelată, precum: „Cât trăieşti, zâmbeşte, trăieşte!” sau „Când urăşti, roagă-te! Când vorbeşti, fii OM! Când lupţi, reînvie! Când râzi, fii copil!” ori „Când ajuţi, nu judeca!” Oricum, înainte, treptele din marmură, ridicate înainte de 1989, îmbătrânite de timp, aveau nevoie de puţină culoare; rămâne ca specialiştii să spună dacă aceasta era soluţia optimă.

Alături, vechiul chioşc de fanfară, foarte folosit vara pentru spectacole, se fărâmiţează în continuare, deşi au fost chiar oferte venite de la cetăţeni pentru reabilitarea sa. În preajmă, tronează panourile mari cu imagini ale unei viitoare faleze, sperăm că şi posibile, pe care un sceptic a scris mare, cu negru, culoarea pesimiştilor, un cuvânt din cinci litere care începe cu C şi înseamnă un produs care pute.

CITEŞTE ŞI: Un artist bucureştean a dat viaţă unui perete ponosit din Galaţi

Foto Victor Cilincă

Citit 1980 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.