Azi, proba scrisă la română

Azi, proba scrisă la română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 16 elevi au demonstrat deja că nu s-ar descurca să comunice dacă s-ar afla într-o ţară străină *

Gata cu examinările la oral! Bilanţul zilei de miercuri, când o parte dintre foştii liceeni au fost testaţi la cunoştinţele de limbă modernă, arată îmbucurător pentru 880 de candidaţi. Ei au primit câte un zece curat. De altfel, mai bine de 50  la sută dintre cei testaţi au obţinut note de la 9 în sus.

În schimb, 16 candidaţi au rămas pe dinafara examenului de bacalaureat, pentru că nu au reuşit să ia o notă de trecere. Bilanţul probei la limba modernă urma să fie realizat abia ieri seară, după ce ieşeau din probă şi ultimii candidaţi programaţi în fiecare centru.

Astăzi, absolvenţii de liceu care au trecut de cele două probe ale bacalaureatului dau primul examen scris, testarea la română. Un sfert dintre candidaţi încep această probă cu atuul notei maxime obţinute la limba şi literatura română oral.

Dintre cei 4.882 de candidaţi, 1.237 s-au ales cu nota 10 la prima probă a bacului. Cu toate că, în ţară, unii inspectori şcolari de specialitate au atras atenţia că prea mulţi absolvenţi au luat nota maximă, la Galaţi, după cum ne-a spus inspectorul şcolar de română, Nicoleta Crânganu, cifra nu este îngrijorătoare.

Comentariu foto: Joi, la colegiul Naţional „Cuza”, absolvenţi de clasa a XII-a aşteptau cu detaşare să intre la examen

Citit 977 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.