Bisturiul i-a redat copilăria

Bisturiul i-a redat copilăria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru o fată de doar 14 ani din Munteni, elevă în clasa a VIII-a, operaţia neurochirurgicală a fost unica şansa de a merge mai departe şi de a-şi trăi copilăria.

Pacienta, operată de medicul neurochirurg dr. Corneliu Marinescu din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, avea o tumoare la nivelul zonei cervicale, despre care nu ştia, evident, nimic. Părinţii ei muncesc în Italia pentru a-şi câştiga existenţa, iar ea locuieşte doar cu bunica.

Îşi aminteşte că s-a lovit în zona cefei la ora de educaţie fizică, atunci când făcea o tumbă. De fapt, acel impact nu a făcut decât să îi agraveze starea de sănătate, afectată deja de existenţa tumorii nedepistate. Ieri, la 3 zile după operaţie, se simţea mai bine – reuşea să meargă şi să strângă în braţe jucăria pe care i-o adusese mama ei, întoarsă în ţară.  

Decizii dificile

„Medicina uneori este o profesie îngrozitoare, unde deciziile sunt dificile. Nu-i deloc simplu să devii un factor hotărâtor în soarta unui om şi mai ales la modul activ. Recent s-a operat o fetiţă de 14 ani, extrem de simpatică, plăcută – un copil bătut de soartă care a dezvoltat o tumoare pe coloana vertebrală, pe primele vertebre ale gâtului, deci locul unde are întâlnirea între craniu şi coloana vertebrală, vertebrele C2 şi C3 – este foarte uşor să secţionezi şi să rupi – caz în care omul paralizează şi nu mai face decât să deschidă ochii şi să scotă limba şi să poată înghiţi”.

„A opera o tumoare la acest nivel presupune o responsabilitate imensă, e mult mai uşor să refuzi. Dar, dacă o faci cu responsabilitate, stăpânindu-ţi frica şi asumându-ţi emoţia la modul pozitiv, satisfacţiile în caz de reuşită sunt imense. Sigur că aici vorbim sepre o reuşită spectaculoasă. Unii ar putea spune că e incorect să vorbim numai despre succese. Există şi insuccese. Dar ceea ce contează este să fii cinstit faţă de tine însuţi ca medic şi să fii cinstit faţă de tine însuţi în raport cu pacientul. Dacă reuşeşti acest lucru, poţi spune că, în bună parte, reuşeşeti să te împaci cu Dumnezeu şi cu dificultăţile soartei şi a profesiei», a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Citit 976 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.