UPDATE/ Sâmbătă este programat un nou protest la Galaţi: "Vom face un pas în spate" (FOTO)
Foto: Foto: Teodora Miron

UPDATE/ Sâmbătă este programat un nou protest la Galaţi: "Vom face un pas în spate" (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

UPDATE, ora 15,20/ Cu toate că protestele de la Galaţi au pornit ca o mişcare împotriva corupţiei, dar şi de comemorare a victimelor tragediei din Clubul Colectiv, organizatorul manifestărilor, „Galaţiul nostru”, a postat, sâmbătă, pe pagina evenimentului câteva fraze despre faptul că anumiţi diversionişti ar încerca să scindeze oamenii, dar şi să transforme protestul în unul lipsit de decenţă.

„Scindarea oamenilor care ies pe strada este ultimul lucru pe care ni l-am dori. De aproape un an de zile ne canalizăm energiile şi timpul în sens invers şi nu suntem dispuşi să facem rabat de la acest scop. Am considerat în cursul acestor zile că, în ciuda faptului că protestăm, trebuie să ne încadrăm între anumiţi parametri ai decenţei şi bunului simţ. Nu vom enumera acţiunile care au fost concepute pentru a destabiliza unitatea grupului sau gesturile grobiene, toţi cei care au fost au văzut despre ce e vorba. Nici de la bun simt nu putem face rabat. De aceea vom face un pas in spate”, arată pagina de facebook „Galaţiul nostru”. 


 

UPDATE, sâmbătă, ora 10,30/ După trei zile de proteste, gălăţenii nu au obosit, ba, dimpotrivă, sunt hotărâţi să iasă în stradă şi în seara zilei de sâmbătă, 7 noiembrie.

“V-au plăcut primele noastre ieşiri? Sâmbătă ieşim din nou! Ne vom întâlni la 19.00 la Păpădie. Vom manifesta acolo (până când va veni celălalt grup de protestatari din Ţiglina - VIP). Destinaţia este Prefectura”, arată îndemnul de pe pagina evenimentului “Tăcerea ucide! Vino în stradă!”.

Vineri seară, circa 3.000 de oameni au ieşit, pe străzile Galaţiului, cu mesaje împotriva clasei politice, dar şi în memoria victimelor de la Club Colectiv, din Bucureşti.

Vineri seară, nu numai gălăţenii au protestat, aproximativ 50 de tineri tecuceni, dotaţi cu drapele,  şi-au exprimat dorinţa, în stradă, de a avea o Românie curată, fără corupţie şi au scandat ,,Haideţi cu noi”.

Reamintim că preşedintele României, Klaus Iohannis, a promis, în urma consultărilor cu reprezentanţii societăţii civile, că va ieşi şi el în Piaţa Universităţii, pentru a afla direct de la protestatari ce vor şi care este părerea lor. (Nicoleta Onofrei)


UPDATE, ora 22,00/ Aproximativ 3.000 de gălăţeni au ieşit şi vineri seară pe străzile oraşului, în cea de-a treia zi de proteste. Cu steaguri în mâini, cu pancarte pe care erau trecute mesaje atât pentru politicieni, cât şi în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, protestatarii s-au întâlnit în Ţiglina 1 şi au mers în marş până la Prefectură. Aici, gălăţenii de toate vârstele, şi-au strigat nemulţumirile şi au cerut schimbarea sistemului. “Degeaba şi-au dat demisia câţiva. Nu se va schimba nimic până când nu se va schimba întreg sistemul. Vom ieşi în stradă până vom vedea că ceva s-a schimbat”, ne-a spus unul dintre gălăţenii aflaţi la protest.

După ce au stat minute bune pe scările Prefecturii şi au intonat Imnul de Stat, protestatarii au mers pe acelaşi traseu ca şi în serile trecute, spre Catedrală, unde au ajuns mult mai puţini decât au fost la Prefectură. Printre ei s-au aflat atât vărul Valentinei Florea, tânăra din Galaţi care şi-a pierdut viaţa în Clubul Colectiv, dar şi sora acesteia. “Îi îndemn pe toţi românii să iasă în stradă pentru că trebuie să schimbăm ceva. Şi asta pentru ca tinerii care şi-au pierdut viaţa la Bucureşti să nu fi murit degeaba; Tina nu ar fi stat în casă”, ne-a spus sora Valentinei Forea.
 
În faţa Catedralei, protestatarii au ţinut şi un moment de reculegere în memoria celor 32 de persoane care au murit în urma incendiului din Clubul Colectiv, dar au spus şi o rugăciune pentru ca cei aflaţi în spital să treacă cu bine peste problemele de sănătate.
Doi dintre protestatarii veniţi la Catedrală au adus cu ei şi două jumătăţi de cap de porc, pe unul dintre ele fiind ataşată o pancardă cu numele edilului oraşului, iar pe celălalt una cu numele Patriarhului.  
 
După momentul de reculegere, protestatarii s-au întors spre Prefectura Galaţi, fiind însă în număr mult mai mic decât la începutul marşului. 
 

Gălăţenii s-au ţinut de cuvânt şi au ieşit în stradă şi vineri seară, pentru a treia zi de proteste la Galaţi.

Deşi vremea nu este tocmai prietenoasă, afară fiind doar aproximativ 3 grade Celsius, vânt şi ceaţă, în jurul orei 19,30, în faţa Prefecturii erau deja adunaţi aproximativ 2.500 de gălăţeni.

Aceasta este a treia zi de proteste, iar numărul gălăţenilor este aşteptat să crească, poate, şi datorită declaraţiei preşedintelui României Klaus Iohannis, care a spus că până şi el va ieşi în stradă.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 8164 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.