GRANTURI de la bugetul de stat. TRANSFER DE LOCURI între cicluri de studii la UDJ

GRANTURI de la bugetul de stat. TRANSFER DE LOCURI între cicluri de studii la UDJ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit Ordinului ministrului educaţiei, publicat în Monitorul Oficial, locurile bugetate de la masterat, care nu au fost ocupate în universităţile de stat din ţară, sunt redistribuite la nivelul celor trei cicluri universitare: licenţă, masterat şi doctorat. Fenomenul este obişnuit şi se petrece anual, numai la cerea instituţiilor de învăţământ superior.

Astfel, un loc de doctorat înseamnă trei locuri de masterat şi şase locuri de licenţă, iar un masterat este echivalentul a şase locuri de licenţă. Conform aceluiaşi document, la nivel naţional, a fost aprobat transferul a 127 de locuri - granturi de studii de la ciclul de studii universitare de masterat, transformate în 254 de locuri - granturi pentru studiile de licenţă, iar 270 de locuri - granturi se transformă în 83 de locuri - granturi pentru doctorat.

Potrivit preşedintelui Senatului Universităţii "Dunărea de Jos" (UDJ), Lucian Georgescu, o decizie în privinţa transferului de locuri pe facultăţi urmează să se ia în decursul acestei săptămâni la nivelul consiliului de administraţie. Acesta ne-a mai declarat că nu cunoaşte, deocamdată, câte locuri vor fi transferate de la un nivel la altul de studii în cadrul Universităţii "Dunărea de Jos".

Citit 1102 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.