CĂLDURA încă se lasă aşteptată în unele apartamente din Galaţi

CĂLDURA încă se lasă aşteptată în unele apartamente din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Chiar dacă furnizarea de agent termic a fost reluată, mulţi dintre gălăţenii care depind de sistemul centralizat mai au de aşteptat până când se vor putea bucura de căldură în apartamente.

Conform reprezentanţilor Calorgal, marţi, 24 noiembrie, încă mai erau închise unele dintre punctele termice, din cauza parametrilor, întrucât debitul şi presiunea agentului termic erau reduse faţă de necesar. Potrivit lui Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal, marţi după-amiază, 91 dintre cele 114 puncte termice erau deschise, iar şapte furnizau căldură pe ramuri (doar asociaţiilor care aveau contracte încheiate cu societatea de termoficare). Reprezentanţii Calorgal susţineau, marţi, că nu au mai fost înregistrate avarii la reţeaua secundară de distribuţie a agentului termic, iar avaria din Ţiglina, la una dintre magistralele CET, a fost eliminată, în cursul după-amiezii de marţi.

Potrivit lui Sinan Mustafa, administratorul special al CET, avaria a afectat punctul termic nr. 2, care deserveşte un bloc cu garsoniere.

Marţi după-amiază, agentul termic era livrat de CET cu o temperatură de 80 de grade Celsius şi un debit de peste 1.700 de metri cubi pe oră. Din datele furnizate Prefecturii, reiese că de pe data de 26 noiembrie caloriferele gălăţenilor ar trebui să fie calde în toate cartierele.

Foto Marius Negri

Citit 2369 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.