ACCIDENT pe o stradă circulată din Galaţi. Autorităţile, arătate cu degetul

ACCIDENT pe o stradă circulată din Galaţi. Autorităţile, arătate cu degetul
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un accident rutier care ridică încă o dată un semnal de alarmă privind amplasarea staţiilor de maxi-taxi din oraş s-a petrecut pe strada Oltului. Artera, despre care şoferii susţin că ar fi "posesoarea" a nu mai puţin de trei marcaje pietonale flancate periculos de staţii, a fost joi locul unde o gălăţeancă ce voia să traverseze regulamentar a devenit victima unui conducător auto care nu a avut vizibilitatea necesară pentru a evita impactul.

Totul s-a petrecut în zona trecerii de pietoni de la restaurantul "Cina", în momentul în care o femeie de 59 de ani a încercat să treacă strada pe marcaj. Potrivit martorilor, gălăţeanca ar fi păşit pe carosabil chiar în momentul în care în staţie era oprit un maxi-taxi. Nu a fost văzută de şoferul unui autoturism care se apropia şi care a lovit-o în plin, chiar în mijlocul străzii. În urma impactului, femeia s-a ales cu multiple leziuni, destul de grave, care au necesitat transportarea ei de urgenţă la spital, pentru investigaţii şi tratament.

În urma sa, şoferul, un gălăţean de 56 de ani, a rămas să le dea explicaţii poliţiştilor despre felul în care vizibilitatea i-a fost obturată de mijlocul de transport oprit în staţia amplasată lângă trecere. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Evenimentul a stârnit reacţii în rândul conducătorilor auto din Galaţi, care au susţinut vehement că circulaţia pe strada Oltului este foarte periculoasă din acest motiv, ruta fiind de altfel cunoscută pentru accidentele cu pietoni sau biciclişti. Ei şi-au anunţat intenţia chiar de a sesiza în scris autorităţile cu privire la posibilitatea revizuirii amplasării staţiilor ori a marcajelor de pe acest drum.

Sursa foto: GSDG

Citit 5919 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.