SOLUŢIA salubrizării trotuarelor din Galaţi: Aruncarea zăpezii pe carosabil

SOLUŢIA salubrizării trotuarelor din Galaţi: Aruncarea zăpezii pe carosabil
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La două săptămâni de la ninsoare, Galaţiul este încă plin de grămezi murdare de zăpadă, care acoperă trotuarele şi marginile carosabilului. Zonele pietonale încă mai au urme de gheaţă pe ele, iar în urma zăpezii au rămas frunze şi crengi. De luni dimineaţă, măturătorii stradali au intrat în curăţenie după acelaşi tipic ca pe vreme bună, respectiv să măture gunoiul cu târnul, iar de câteva zile iau cu lopata din depozitele de zăpadă de pe la colţurile de stradă şi le aruncă pe carosabil, să o împrăştie natural maşinile.

Potrivit şefului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, Primăria a fost evazivă şi nu a dispus să fie colectată zăpada strânsă în grămezi pe străzi, singura comandă sigură a fost împrăştierea mormanelor de zăpadă pe carosabil, ca să fie sporit ritmul de topire şi astfel să se zvânte asfaltul.

"De astăzi, vom da drumul automăturătorilor pe străzi, pentru a curăţa bordurile de zăpada rămasă, iar măturătorii stradali curăţă trotuarele de crengile şi frunzele rămase în urma topirii zăpezii. Încă nu vom interveni cu măturătoarele mecanice până când nu eliberăm trotuarele de grămezile de zăpadă", ne-a declarat directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Citit 2765 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2016 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.