Operatori economici din Galaţi identificaţi cu NEREGULI la REDUCERI

Operatori economici din Galaţi identificaţi cu NEREGULI la REDUCERI
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi anunţă că în perioada 18 ianuarie – 5 februarie, 2016, au fost verificaţi 21 de operatori economici din judeţ, la toţi constatându-se abateri de la legislaţia în vigoare, mai ales în ceea ce priveşte vânzările cu preţ redus.

În acest context, comisarii CJPC Galaţi precizează că vânzările cu preţ redus, indiferent de preţul acestora, trebuie să respecte următoarele reguli: orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze ca preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare, pentru produse sau servicii identice, preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă, cel din urmă reprezentând cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus.

Totodată, orice anunţ de reducere trebuie să se adreseze ansamblului consumatorilor şi să indice în cifre o reducere în raport cu preţurile de referinţă.

Mai mult, publicitatea prin catalog şi ofertele de reducere de preţuri, lansate de comercianţii care practică vânzarea prin corespondenţă, pot fi valabile numai până la epuizarea stocurilor, cu condiţia ca această menţiune să figureze vizibil şi lizibil în catalog.

În orice anunţ de reducere trebuie menţionat preţul nou lângă preţul vechi sau procentul de reducere, lângă preţul anterior, barat. În ceea ce priveşte „vânzările promoţionale”, acestea pot avea loc în orice perioadă a anului, cu condiţia să nu fie efectuate în pierdere, să se refere la produsele disponibile şi existente în vânzare pe durata întregii promoţii. În caz contrar, comerciantul va informa consumatorii că oferta este valabilă în limita stocului disponibil.

Citit 2826 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2016 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.