CARTUȘELE nu se confecţionează în bucătărie! Încă un VÂNĂTOR gălăţean a intrat în atenţia poliţiei

CARTUȘELE nu se confecţionează în bucătărie! Încă un VÂNĂTOR gălăţean a intrat în atenţia poliţiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un localnic de 60 de ani din Piscu este cercetat penal după ce poliţiştii, care îl ştiau drept posesor de arme şi muniţie cu acte în regulă, l-au depistat practicând un "sport" mai puţin ortodox. Omul învăţase să îşi confecţioneze singur cartuşe pentru vânătoare, reuşind astfel să "ocolească" magazinele de profil de unde ar fi fost obligat să cumpere muniţie în număr limitat, şi sub condiţii stricte. La domiciliul său, poliţiştii de la Arme au găsit dovezi ale pasiunii ilegale.

"În urma percheziţiei, au fost găsite unelte şi materiale pentru asamblarea de muniţii pentru arme letale, precum sertizor, preducele, tuburi cartuşe, pâslă, 100 grame de pulbere neagră vie, un cartuş de calibru 12 mm cu alice, confecţionat artizanal, 35 alice din plumb confecţionate artizanal, 50 capse de iniţiere şi 14 proiectile unice tip brenike, toate deţinute ilegal", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Toate aceste bunuri au fost ridicate de anchetatori şi vor fi, cel mai probabil, confiscate. Sexagenarul pasionat de vânătoare şi arme s-a aţes cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a materialelor explozive, riscând să-şi piardă şi dreptul de a mai deţine şi folosi arme letale.

Citit 3979 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2016 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.