SPITAL DE CAMPANIE instalat pe strada Brăilei. DETALII despre acest exerciţiu de amploare
Foto: Foto ”Viața liberă”, Teodora Miron

SPITAL DE CAMPANIE instalat pe strada Brăilei. DETALII despre acest exerciţiu de amploare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Desfăşurare impresionantă de forţe pe strada Brăilei, la Inelul de Rocadă. Zeci de autospeciale de pompieri, SMURD şi ambulanţe au fost solicitate la un supermarket din zonă pentru a interveni la o situaţie extremă. Totul a fost un exerciţiu pus la cale de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Conform scenariului, în supermarket a avut loc o explozie, urmată de incendiu. 25 de persoane au fost rănite, iar alte trei şi-au pierdut viaţa. Zeci de persoane aflate la cumpărături au fost evacuate din magazin. Pompierii gălăţeni au instalat, pe strada Brăilei, spitalul mobil, pentru ca medicii să poată acorda primul ajutor răniţilor.

În sprijin au venit atât jandarmii, cât şi militarii şi poliţiştii gălăţeni. Toţi au participat activ la buna desfăşurare a exerciţiului, ajutând atât la evacuarea persoanelor, cât şi la restricţionarea traficului din zonă.

Pentru că în urma deflagraţiei mai multe persoane au suferit arsuri, la faţa locului a fost solicitat şi elicopterul SMURD pentru transportul pacienţilor la Spitalul de Arşi.

Întregul exerciţiu a fost pus la cale ca un preambul al Zilei Protecţiei Civile. „Exerciţiul a avut ca scop verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului tactic de cooperare, avându-se în vedere conţinutul Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Galaţi.

S-a verificat şi modul de organizare a cooperării între forţele specializate participante la exerciţiu aparţinând Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale de la nivelul judeţul Galaţi, în baza Planului comun de intervenţie al unităţilor MApN şi MAI, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor dezastrelor pe teritoriul judeţului Galaţi şi stabilirea modalităţilor de perfecţionare a acestei activităţi”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

La aplicaţie au participat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, IJP, IJJ, Garnizoana, UPU-SMURD, SAJ Galaţi, Crucea Roşie - Filiala Galaţi, Comisariatul Gărzii de Mediu şi Agenţia de Protecţia Mediului.

Citit 5083 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2016 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.