Un elev din Fântânele a ajuns la SPITAL după ce a fost BĂTUT de un coleg

Un elev din Fântânele a ajuns la SPITAL după ce a fost BĂTUT de un coleg
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* După altercaţie, cei doi copii au dat lucrare de control la... educaţie civică


Un elev de clasa a opta de la Şcoala Gimnazială din localitatea Fântânele a ajuns la spital, după ce a fost lovit de un coleg de clasă. Cei doi elevi au avut o altercaţie verbală în timpul pauzei, iar, după ce s-au îmbrâncit reciproc, unul dintre ei l-a lovit pe celălalt cu pumnul în zona feţei. Elevul lovit a căzut pe podea şi, după cum susţine el, şi-a pierdut cunoştinţa pentru câteva momente. Imediat după altercaţie, cei doi elevi s-au întors la ore şi au dat lucrare de control la... educaţie civică.

În acest timp, părinţii celor doi au fost chemaţi la şcoală. „M-a sunat doamna de la secretariat şi mi-a spus că băiatul meu a avut un mic accident, că l-a lovit un alt coleg. Am ajuns la şcoală, iar fiul meu era la ora de educaţie civică. Conducerea şcolii ne-a anunţat aproape când ora era la final. Agresorul l-a pus pe fiul meu să repete o vorbă în ţigăneşte. De aici s-au luat. Fiul meu a fost împins, a rispostat şi l-a împins şi el pe coleg, iar acesta din urmă i-a dat un pumn. A venit doamna de biologie, l-a dus în cancelarie, iar după ce şi-a revenit, domna directoare i-a spus să se ducă la baie, să se spele şi apoi l-a trimis la oră. Nu mi se pare normal că nu a fost chemată ambulanţa”, ne-a povestit Eugenia Stavăr, mama elevului agresat.

Testare, după bătaie

Elevul agresat a primit însă primul ajutor de la unul dintre profesorii din şcoală, iar apoi a fost trimis la ore pentru că directoarea nu a observat că acesta are buza spartă. „După sosirea părinţilor, am văzut că elevul avea buza spartă. Părinţii l-au luat şi l-au dus la spital. Nu am chemat noi ambulanţa, deoarece iniţial nu mi-am dat seama că buza era ruptă. Până la sosirea părinţilor, elevul care era trimis în clasă a fost întrebat de profesor dacă vrea să dea testarea şi el a spus că e de acord”, a precizat Mărioara Cioroiu, directoarea şcolii din Fântînele.

Cei doi elevi erau cunoscuţi în şcoală cu probleme disciplinare, motiv pentru care ambii au avut notele scăzute la purtare. Mai mult, directoarea şcolii din Fântânele recunoaşte că agresorul este un elev problemă.

Elevul agresat se află în afara oricărui pericol şi, cel mai probabil, nu va rămâne cu sechele în urma acestei altercaţii. „Este vorba despre un traumatism cranio-facial, în urma unei agresiuni. Are o plagă pe partea internă a obrazului, în urma unei lovituri. A fost suturat şi nu pune probleme momentan”, ne-a explicat Alecu Petrea, medic primar chirurgie pediatrică.

Anchetă a Inspectoratului Şcolar

Despre altercaţie a aflat şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, care a demarat deja o anchetă în acest caz, mai ales că procedurile nu au fost urmate ca la carte. „Am aflat despre un caz de agresiune fizică între doi elevi. În astfel de cazuri, procedura este foarte clară. Ştiu că ea a fost urmată în linii mari. Conducerea şcolii a anunţat poliţia. A fost o inabilitate din partea conducerii şcolii şi o nerespectare a procedurilor, deoarece copilul a fost invitat să meargă în clasă şi ora s-a desfăşurat normal până când au ajuns părinţii. Conform procedurilor, la unitatea şcolară este o comisie pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, care desfăşoară o anchetă. Deja am solicitat o notă explicativă din partea cadrului didactic care nu a respectat procedurile şi, evident, din partea conducerii şcolii”, ne-a declarat Diamanta Bulai, inspector şcolar adjunct.

În urma acestei altercaţii, elevul agresor va avea nota scăzută la purtare şi va fi mutat, disciplinar, la o altă clasă. Chiar şi aşa, părinţii elevului agresat vor depune plângere la poliţie şi speră ca persoanele vinovate de faptul că fiul lor este în spital să plătească.

Citit 2542 ori Ultima modificare Luni, 29 Februarie 2016 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.