Vizită oficială: Ambasadorul Africii de Sud vine la Galaţi

Vizită oficială: Ambasadorul Africii de Sud vine la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti, Excelenţa Sa Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso, va fi prezentă, luni, la Galaţi, într-o vizită oficială. Astfel, la ora 15.00, este programată o întrevedere cu prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, si primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

Potrivit Prefecturii Galaţi, din delegaţia oficială mai fac parte doamna Venita Smit, secretar politic, şi domnul Dan Pavel, membru Rosaba (Romanian/South African Business Association).

Thenjiwe Ethel Mtintso s-a născut pe 7 noiembrie 1950, în Soweto, Johannesburg, şi a fost, încă din studenţie, unul dintre cei mai vizibili activişti împotriva apartheidului. A fost arestată în anii ’70, torturată pentru activităţile sale politice, pentru ca în 1978 să fie exilată. A rămas în exil până în 1992, când s-a întors în Africa de Sud. În 1997, a devenit membră a Parlamentului, iar în 1998 a fost aleasă secretar general al Congresului Naţional African. De asemenea, a fost membru al Comitetului Central al Partidului Comunist Sud-African. În 2007 a fost numită ambasador al Africii de Sud în Cuba, iar în 2010, ambasador al Africii de Sud în Italia.

Citit 1732 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2016 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.