Ce trasee de TRANSPORT ÎN COMUN vom avea în Galaţi, fără MAXI-TAXI

Ce trasee de TRANSPORT ÎN COMUN vom avea în Galaţi, fără MAXI-TAXI
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Pe masa aleşilor locali au ajuns, spre dezbatere şi aprobare, două proiecte de hotărâre privind soarta transportului local de persoane din data de 9 mai 2016, când expiră licenţele operatorilor maxi-taxi. Studiul de oportunitate argumentează decizia de a atribui, direct, pentru 11 ani, realizarea serviciului de transport public local prin curse regulate către un singur operator - SC Transurb. Societatea devine astfel operator unic pe reţeaua de trasee a municipiului Galaţi, reţea stabilită de compartimentul de transport din cadrul Primăriei Galaţi. Totuşi, prin acelaşi proiect de hotărâre, i se oferă Transurb „posibilitatea subcontractării unei fracţiuni a serviciului de transport public local, numai cu acordul Consiliului Local”.

Noua hartă a transportului public local, realizată de serviciul de specialitate din cadrul Primăriei, cuprinde 29 de trasee de autobuz (acoperite de 96 de autobuze, dintre care 91 mari, cu 106 locuri/vehicul, şi cinci medii, cu 69 locuri/vehicul), două trasee de troleibuz (acoperite de zece trolee) şi zece trasee de tramvai (cu 35 de tramvaie). Aceste noi trasee ar urma să fie valabile începând din 9 mai 2016, dată la care microbuzele ar urma să dispară de pe străzile Galaţiului.

Lista completă a acestor trasee, precum şi detalierea, pe punctele de reper cele mai importante, a fiecărui traseu în parte, o puteţi găsi în ediţia print a "Vieţii libere" de mâine, 16 martie, disponibilă în toate chioşcurile şi mini-magazinele "Viaţa liberă" din întreg oraşul.

Citit 17216 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2016 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.