OTRĂVURI extrem de periculoase, descoperite pe rafturile unor MAGAZINE gălăţene. CONTROALELE continuă

OTRĂVURI extrem de periculoase, descoperite pe rafturile unor MAGAZINE gălăţene. CONTROALELE continuă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Mai multe societăţi comerciale din zone recunoscute pentru producţiile de legume au fost găsite cu nereguli, la cele mai recente controale ale poliţiei.

Trei firme care se ocupă cu comercializarea produselor de uz fitosanitar au ajuns pe lista neagră, după ce, pe stocurile acestora, au fost găsite diferite cantităţi de substanţe pregătite pentru comercializate, deşi termenul lor de valabilitate era expirat. Astfel, de la o societate din Matca şi două din Tecuci, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat mai multe recipiente cu pesticide, pentru care ar fi trebuit demult luate măsuri de eliminare, ele fiind considerate deşeuri, improprii folosirii în agricultură.

"Faţă de administratorii societăţilor s-a dispus măsură întocmirii de dosare penale pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri, faptă prevăzută de OUG 195 din 2005", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Astfel de controale, care vizează calitatea substanţelor de uz fitosanitar, vor continua în judeţ şi în săptămânile următoare.

Citit 3270 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.