UPDATE/ Accident mortal pe Drumul de Centură
Foto: Mariana Constandache

UPDATE/ Accident mortal pe Drumul de Centură
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

 

UPDATE ORA 12.15 Teribilul accident a avut loc în jurul orei 9,30, în zona societăţii Criomec SA. Potrivit informaţiilor obţinute de la martorii cumplitului impact, cel care a provocat ciocnirea dintre două autoturisme a fost şoferul unei Dacii, care se deplasa pe Centură, dinspre Prelungirea Brăilei spre intersecţia şoselei ocolitoare cu strada Oltului. Poliţiştii au stabilit că impactul s-a produs după ce maşina a pătruns pe contrasens. 

„S-a stabilit că şoferul Daciei, un bărbat de 26 de ani, a pătruns pe contrasens unde a lovit frontal un autoturism Ford, condus de un bărbat de 39 de ani, care circula regulamentar din sens opus”, a precizat insp. Iulian Matei, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi. 

În urma impactului, ambele maşini au fost grav avariate, dar cel mai rău a avut de suferit Dacia, cât şi cel aflat la volan. Pompierii de la Descarcerare au fost cei care l-au scos din maşină pe tânăr, medicii de la SMURD chinuindu-se mai mult de jumătate de oră să în resusciteze. 

„Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator, cu politraumă prin accident rutier. Nu a răspuns la nicio manevră de resuscitare. Am declarat decesul.  L-am resuscitat  40 de minute”, a precizat dr.Marian Tuluceanu, din cadrul SMURD Galaţi. 

Celălalt conducător auto, bărbatul de 39 de ani, a fost şi el rănit. Din fericire, starea lui era destul de bună la momentul la care a fost preluat de echipajul SMURD, care l-a transportat la Spitalul de Urgenţă pentru investigaţii şi tratament. 

Poliţiştii au deschis în cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă şi vor încerca să stabilească în ce condiţii a intrat Dacia pe contrasens şi cine se face vinovat de această tragedie.

În urma accidentului, pe durata cercetărilor la faţa locului, traficul rutier a fost serios afectat. Vehiculele de mare tonaj au fost nevoite să staţioneze pe Centură aproape două ore, iar circulaţia autoturismelor  a fost deviată pe străzile adiacente. 


Traficul este restricţionat pe Drumul de Centură, din cauza unui grav accident rutier, care a avut loc în urmă cu puţin timp. Circulaţia maşinilor este blocată pe segmentul cuprins între intersecţia dintre strada Prelungirea Brăilei şi Drumul de Centură până la intersecţia cu Strada Oltului. Cu excepţia vehiculelor de mare tonaj, traficul rutier este deviat pe străzile adiacente.

În urma accidentului, o persoană a decedat.

Foto: Grupul Soferilor Din Galati

 

 

Citit 27091 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 12:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.