Şi-a înfipt cuţitul în piept, în încercarea de a-şi lua viaţa

Şi-a înfipt cuţitul în piept, în încercarea de a-şi lua viaţa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un gălăţean de 68 de ani, diagnosticat cu depresie severă, a încercat să-şi pună capăt zilelor, miercuri seară, înfigându-şi un cuţit în piept, exact în dreptul inimii. Pompierii şi SMURD-ul au fost anunţaţi telefonic despre incident şi au mers de urgenţă la adresa indicată. Pentru că uşa apartamentului în care bărbatul se afla singur era încuiată, pompierii au fost nevoiţi să o spargă. Gălăţeanul a fost stabilizat, după care a fost dus la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean.

Prima intervenţia a avut loc chiar la UPU, acolo unde dr. Dumitru Işfan, medic în cadrul secţiei de Chirurgie toracică, i-a scos pacientului cuţitul din piept. A urmat apoi o intervenţie chirurgicală dificilă, în care o echipă mixtă de chirurgi a reuşit să-i salveze bărbatului viaţa.

"Pacientul este cunoscut cu probleme socio-familiale şi medicale serioase, el aflându-se la a doua tentativă de suicid. A introdus cuţitul prin spaţiul patru intercostal stâng, în zona inimii, iar lama a secţionat pleura, pericardul şi o parte din muşchiul inimii. Mai avea doar câţiva milimetri şi pătrundea în interiorul inimii, ceea ce ar fi însemnat decesul. În acest moment, starea lui de sănătate nu mai ridică probleme, însă rămân cele care ţin de sindromul depresiv de care suferă", a precizat prof. dr. Dorel Firescu, directorul medical al Spitalului Judeţean Galaţi.

După operaţie, bărbatul a fost internat în secţia Reanimare, unde se află şi în momentul de faţă, sub supraveghere medicală.

Citit 2464 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2016 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.