FIRME de construcţii AMENDATE cu peste 75.000 de lei de ITM Galaţi

FIRME de construcţii AMENDATE cu peste 75.000 de lei de ITM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a efectuat, în luna aprilie, o serie de acţiuni de verificare a agenţilor economici gălăţeni din domeniul construcţiilor. Inspectorii de muncă au verificat dacă angajatorii folosesc forţă de muncă la negru, precum şi dacă respectă prevederile legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

Verificările au scos la iveală mai multe nereguli, pentru care ITM Galaţi a aplicat 116 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 amenzi, în valoare totală de 76.500 de lei.

"În domeniul relaţiilor de muncă, au fost verificaţi 48 de angajatori şi au fost dispuse 56 de măsuri, ca urmare a neconformităţilor constatate. Au fost identificaţi doi angajatori care foloseau patru persoane fără forme legale de angajare. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificaţi 53 de angajatori, care au în total 1.691 de salariaţi. Activitatea a două dintre locurile de muncă verificate a fost sistată şi au fost oprite din funcţionare cinci echipamente tehnice", a precizat Ionel Petrea, inspectorul-şef al ITM Galaţi.

La finalul acţiunilor de verificare, a fost organizată o întâlnire cu reprezentanţii angajatorilor, cu personalul implicat în activitatea de prevenire şi protecţie, precum şi cu reprezentanţii lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În cadrul evenimentului, au fost prezentate neconformităţile constatate şi principalele măsuri ce trebuie luate pentru eliminarea acestora.

Citit 1998 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2016 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.