Două măgăriţe, vedete la padocul de câini

Două măgăriţe, vedete la padocul de câini
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două măgăriţe au devenit vedetele padocului de câini de la Asociaţia “Salvaţi-l pe Lăbuş”. Şi asta după ce au fost salvate de la o viaţă de chin de la proprietarii lor. Cele două măgăriţe, Nuţa, de patru ani, şi Madona, de un an şi jumătate, au două poveşti care i-au impresionat atât pe cei din adăpost, cât şi pe câţiva elveţieni care le-au trimis hăinuţe. “Pe Nuţa o cunoşteam de acum doi ani. A fost dusă la păscut de proprietar şi a fost uitată pe câmp. I se încarnase lanţul în jurul gâtului. Am tratat-o atunci şi am continuat să o monitorizăm.  Ultima dată, când de altfel am şi decis să o luăm, era înhămată la căruţă şi căzuse în genunchi din cauza greutăţii. Am reuşit să o salvez în ultima clipă”, ne-a povestit Corina Grigore, coordonatoarea Asociaţiei.

Proprietarii nu au vrut să cedeze uşor, aşa că au fost plătiţi cu 150 de lei. Astfel, Nuţa a ajuns la padoc. Alături de ea a venit şi Madona, care a fost preluată, contra sumei de 200 de lei, de la o familie săracă, care avea în grijă două astfel de animale şi nu le putea hrăni.

“Ambele erau pline de paraziţi şi foarte slăbite. Acum sunt bine, le-am făcut deparazitarea şi aşteptăm şi un medic veterinar din Elveţia să le consulte”, ne-a explicat Csilla Gal, asistenta adăpostului.

Cele două măgăriţe s-au împrietenit repede şi acum duc o viaţă normală la adăpost. Se hrănesc cu iarbă, dar şi cu porumb şi fructe, aduse de acasă de angajaţii adăpostului.

Corina Grigore intenţionează ca la vară să le aducă cât mai mulţi prieteni celor două măgăriţe. “Vrem să aducem copii aici la adăpost şi să îi lăsăm să călărească măgăriţele. Ele se vor bucura că au multă lume în jur, pentru că sunt foarte prietenoase, iar copii se vor bucura pentru că pot fi atât de aproape de astfel de animale. Totul va fi gratuit”, ne-a spus Corina Grigore.

Chiar dacă acţiunile vor fi gratuite, donaţiile de hrană nu vor fi refuzate. Hrana poate fi atât pentru cele două măgăriţe, cât şi petru cei peste 1.000 de câini şi 100 de pisici care şi-au găsit adăpostul la “Salvaţi-l pe Lăbuş”. 

 

Citit 2025 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2016 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.