Zâmbete de weekend/ Primele măsuri după câştigarea alegerilor de PSD

Zâmbete de weekend/ Primele măsuri după câştigarea alegerilor de PSD
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Rubrica Pamflet vă prezintă starea Galaţiului la două săptămâni de când PSD a câştigat alegerile locale * Contrar aşteptărilor, deja în Galaţi se simte bine valul schimbării 

Deja se simte schimbarea de primar în Galaţi: în sfârşit, oraşul are căldură

Galaţiul e pe drumul cel bun. Nici bine nu s-a produs schimbarea de primar, că deja se vede mâna de gospodar desăvârşit a lui Ionuţ Pucheanu. După ce, timp de patru ani, gălăţenii s-au plâns că Marius Stan nu le-a rezolvat problema căldurii, iată că, în sfârşit, lucrurile au intrat pe făgaşul normal. „Da, domnule, parcă e altceva. Ţineţi minte cum dârdâiam în case pe vremea lui Stan? Acum e altceva... se vede că s-a schimbat primarul. E atâta căldură peste tot... mă topesc”, a comentat Gicu Cuptor, simplu gălăţean. Alţi locuitori ai oraşului îşi fac deja cruce şi speră ca noul primar să aibă în continuare acelaşi succes. „Să dea Domnul să-l ţină puterea asta de muncă! Nici nu speram să văd primele măsuri în aşa scurt timp. Cine ştie, poate că de data asta am nimerit-o!”, a spus Margareta Ciocan, din Galaţi. Pe de altă parte, fostul edil, Marius Stan, susţine că problema căldurii a fost rezolvată încă dinainte de alegeri şi că meritele nu ar trebui să fie transferate în tabăra pesedistă a lui Ionuţ Pucheanu. „Eu le-am promis încă din aprilie gălăţenilor că nu vor mai avea probleme cu căldura cât timp voi mai fi eu primar. Şi m-am ţinut de cuvânt. Până la alegeri nu au mai fost probleme”, a spus Marius Stan. Din modestie, Ionuţ Pucheanu nu a făcut niciun comentariu pe această temă. 

Răzbunare tipic gălăţeană: Stan i-a lăsat lui Pucheanu nişte ouă în pereţii viitorului birou

Încă o dovadă că politica românească are ceva putred. Ca să se răzbune pe viitorul primar al Galaţiului, Marius Stan i-a lăsat o surpriză în pereţii viitorului birou de la noul sediu al Primăriei. „Cu câteva zile înainte de alegeri, l-am văzut pe Stan la noul sediu al Primăriei. Inspecta chiar locul în care va fi amplasat biroul primarului. Avea vreo 20 de ouă la el, pe care, surprinzător, nu le mai avea când a ieşit de acolo. Bănuiesc că le-a pus prin pereţi, ca să îi lase o mică surpriză lui Pucheanu. Se ştie că e una dintre metodele prin care constructorii se răzbună pe proprietarii ţâfnoşi ai caselor pe care le construiesc”, a povestit unul dintre martorii scenei de la Noua Primărie. Contactat telefonic, Marius Stan a negat vehement. „Nu mă ocup eu de aşa ceva. Este o porcărie să vii cu asemenea acuzaţii. Da, într-adevăr, eu i-am lăsat lui Pucheanu nişte surprize neplăcute, dar nu în pereţii de la viitorul birou. Surprizele o să le descopere el prin alte părţi, prin actele contabile”, a declarat Marius Stan. Nici Ionuţ Pucheanu nu crede că Marius Stan ar fi capabil de aşa ceva. În plus, Pucheanu nu îşi face griji nici dacă Stan ia-r fi „clocit” o răzbunare. „Nu cred, pentru că am fost mereu nişte domni unul cu celălalt. În plus, nici nu mă interesează. Gândiţi-vă că eu vin din biroul de la Ecosal. Deci...”, a comentat şi Ionuţ Pucheanu. 

Să privim partea plină a paharului: bine că nu a candidat Pâslaru de la PSD

Gălăţenii nemulţumiţi de faptul că Ionuţ Pucheanu este primar în Galaţi nu trebuie să fie dezamăgiţi. Chiar au motive de bucurie pentru că se putea şi mai rău: de exemplu, Florin Pâslaru ar fi putut candida din partea PSD. „E foarte evident că PSD ar fi câştigat alegerile în Galaţi indiferent de numele candidatului. Deci să nu ne mai plângem atât pentru că erau şi scenarii mult mai pesimiste. Gândiţi-vă că, la un şpriţ, pesediştii ar fi putut stabili să meargă în alegerile locale pe mâna lui Florin Pâslaru. Asta ar fi fost cu adevărat tragic”, a spus Relu Baston, analist politic. Mai mult, surse din anturajul lui Florin Pâslaru susţin că acesta ar fi fost ales fără emoţii, prin comparaţie cu Ionuţ Pucheanu. „Pesediştii au riscat cu Pucheanu. Dacă mergeau cu Pâslaru câştigau la pas alegerile. Nu mai aveau niciun fel de emoţii”, a spus un apropiat al lui Pâslaru. În schimb, cele mai mari emoţii le-ar fi avut gălăţenii. Timp de patru ani. „Am fi trăit cu frica în sân încă un mandat. Sigur, suntem obişnuiţi, că prin ce-am trecut noi până acum... Deci eu zic că e bine, Pucheanu e OK faţă de alte variante”, a completat Varvara Moşilă, locuitor al Galaţiului.

Bacalbaşa nu pleacă cu mâna goală de la cârma CJ: mută animalele de la Zoo la Spital

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi nu părăseşte vechea sa slujbă fără să îşi ia o mică amintire. Potrivit unor apropiaţi, Bacalbaşa va lua cu el la Spitalul Judeţean multe dintre animalele de la Grădina Zoologică. De altfel, se pare că procesul de mutare a animalelor a început deja, câţiva dintre pacienţi descoperind joi un şarpe în curtea Spitalului Judeţean. „Oamenii au crezut că e vorba despre o întâmplare. Eu cred că are legătură cu planul lui Bacalbaşa de a muta animalele de la Zoo în curtea şi în clădirea Spitalului Judeţean. Mai aşteptaţi câteva zile şi o să vedeţi maimuţe lăfăinduse pe paturile de la Oftalmologie şi tigri tolăniţi în uşa de la Chirurgie”, a spus un apropiat al lui Bacalbaşa. Alte surse indică faptul că, deşi la Spital vor fi transferate zeci de specii, tot câinii vor fi cei care vor avea statut privilegiat. „Din câte se pare, câinii vor fi cazaţi la etajul 1, deoarece mai sunt probleme cu liftul. În plus, la primul etaj paturile sunt mai moi, iar saloanele proaspăt renovate. Se doreşte ca fiecare câine să aibă propriul birou, însă, în cazul în care vor fi mai multe cereri, câinii vor fi băgaţi câte doi în cameră, însă fiecare pe patul lui”, a explicat sursa noastră.

 

CăldURĂ MARE

Adevăratul BREXIT/ Gălăţenii au votat evacuarea brăilenilor din oraş

Întreg mapamondul vorbeşte în aceste zile despre ştirea mai puţin relevantă. În vreme ce toate canalale media discută despre consecinţele ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, adevăratul BREXIT se petrece la malul Dunării. Gălăţenii au votat joi, în cadrul unui referendum local, scoaterea tuturor brăilenilor din oraş. A fost una dintre ultimele decizii pe care le-a luat Marius Stan înainte de a pleca de la Primărie. „Din păcate, s-a dovedit că am făcut referendumul cam târziu. Dacă îl făceam acum un an fluieram la alegeri, câştigam la sigur. Asta e, acum trebuie să mă obişnuiesc cu gândul că i-am curăţat oraşul lui Pucheanu”, a spus Marius Stan. Rezultatele de la referendum au fost previzibile: 98 la sută dintre gălăţeni s-au pronunţat pentru BREXIT, adică pentru trimiterea brăilenilor acasă. „Era de aşteptat, însă procentul mi se pare puţin cam mic. Mă aşteptam la sută la sută. Facem acum verificări dacă nu cumva cei doi la sută care au votat împotriva firii sunt brăileni acoperiţi. Dacă se va dovedi că e aşa, vom lua măsuri”, a spus Nicu Golănescu, preşedintele Biroului Electoral de la Referendum.

 

Renegatul Urnit

 

Nicuşor Ciumacenco a reuşit până la urmă:

A fost ales şef de scară la E8, în Ţiglina

 

Nicuşor Ciumacenco a reuşit să treacă peste toate eşecurile electorale pe care le-a suferit până acum. Liberalul a izbutit, în sfârşit, să câştige un scrutin: Ciumacenco a fost ales şef de scară la blocul E8 din Ţiglina şi urmează să depună jurământul la începutul săptămânii viitoare. „Nicu era foarte dezamăgit de tot ceea ce i s-a întâmplat în ultima vreme. Chiar a crezut că e blestemat şi a vrut să plece în lume, să nu mai audă niciodată de vreun proces electoral. În cele din urmă, l-am convins să mai încerce o dată, ca să îşi dovedească lui că este bun. A făcut alegerea corectă, zic eu”, a spus un apropiat al lui Ciumacenco. Liberalul a decis să candideze la scara 3, acolo unde avea de înfruntat un moş la 73 de ani. „Nu a fost uşor, am câştigat la un singur vot diferenţă, dar am arătat că Ciumacenco nu este terminat din punct de vedere politic. Sunt tânăr, sunt pe val. Am toată viaţa înainte, voi reveni cu siguranţă în lumea mare a politicii. Acum am şi un avantaj moral: mi s-a demonstrat că sunt în stare să câştig ceva”, a declarat Ciumacenco.

 

Şef pe Bară

Florin Pâslaru vrea compensaţii pentru fiul său: „S-a dovedit că a fost legal să-l angajez...”

Florin Pâslaru contraatacă. După ce a fost obligat să îşi concedieze propriul fiu de la cabinetul său parlamentar, iar conducerea Camerei Deputaţilor i-a oprit din salariu din acelaşi motiv, Florin Pâslaru se întoarce în forţă. După ce parlamentarii au votat că au voie să îşi angajeze rudele la propriile cabinete, Pâslaru vrea şi compensaţii pentru traumele suferite. „Era legal de la bun început, dar că nu apucasem noi să votăm. Până la urmă, cine face legea? Noi! Deci e legal doar ce stabilim noi. În condiţiile astea, nu ar trebui să primesc şi eu nişte compensaţii pe tema asta? Că în toată perioada asta mi s-a oprit din salariu, iar salariul pe care trebuia să i-l dau băiatului am fost nevoit să îl dau unui neica-nimeni. Nu mi se pare normal să suferi atâta timp şi să nu primeşti o compensaţie ceva”, a spus Florin Pâslaru. Potrivit unor surse parlamentare, Florin Pâlsaru ar fi cerut compensaţii totale în valoare de 10 milioane de euro.

 

Florin Salaru

 

Eugen Durbacă, revoltat de BREXIT: „Nu au ştiut să numere voturile”

 

Eugen Durbacă nu îşi revine după ce a aflat că Marea Britania va părăsi Uniunea Europeană. Parlamentarul gălăţean este convins că problema proeuropenilor nu a fost să transmită corect mesajul electoratului britanic. „Nu acolo trebuia ei să lucreze. Îi lăsau pe brexişti să facă ce fel de campanie voiau şi puneau pe cine trebuie la număratul voturilor. E o chestiune simplă. Eu aşa am reuşit în viaţă. Aproape că nici nu am făcut campanie. Dar am avut oameni în secţiile de votare care au numărat cum trebuie. Când a trebuit să câştig, am câştigat. Când a trebuit să pierd, am pierdut. Dacă ştiam cum stă treaba nu mă mai băgam la alegerile locale de la Galaţi, mă implicam direct la referendumul din Marea Britanie. Toată lumea ar fi fost mulţumită acum”, a declarat Eugen Durbacă.

 

EU gen Durbacă 

Brăilenii, solidari cu britanicii care vor în UE/ Şi-au mutat hăţurile de la căruţă pe partea dreaptă

Brăilenii dau dovadă de solidaritate faţă de tabăra proeuropeană din Marea Britanie. Mai mulţi şoferi brăileni şi-au mutat hăţurile pe partea dreaptă pentru a arăta că sunt alături de britanici în aceste momente grele. „Ne este foarte dificil să conducem în acest fel, dar suntem convinşi că britanicilor le e şi mai greu”, a spus un şofer brăilean.

Au rămas de căruţă

Cudălbenii, dărâmaţi psihic după BREXIT: „S-a terminat cu whisky-ul scoţian”

Cudălbenii sunt de-a dreptul distruşi după ce au aflat că Marea Britanie nu va mai face parte din spaţiul european. „Va trebui să ne mulţumim cu băuturile noastre. Vă daţi seama cât de scump va fi whisky-ul scoţian, cu taxe vamale? E un adevărat dezastru”, a spus Mitică Păhărel, cudălbean.

 

Cheers!

Declaraţie de dragoste (dictare dinspre doamna Nela Paise, bolnăvită prin spitale)

Vă salut, stimaţi tovarăşi.../ dragii mei microbi destoinici,

toţi sunteţi harnici şi hâtri,/ transpiraţi de-atâta muncă...

voi vă naşteţi în spitale,/ faceţi şcoală în spitale...

viaţa voastră în spitale-i/ demnă, splendidă şi lungă!

 

Vă admir cu câtă pompă/ v-aciuaţi în sănătate

şi vă corcoliţi cum cloşca/ pe cuibarul plin cu ouă,

vă sacrificaţi de-a dreptul,/ dinadins, eroic, tandru...

şi mă umpleţi...(zi şi noapte).../ cu griji noi, cu viaţă nouă!

 

Şi aveţi imunitate,/ scumpii meu viruşi de treabă...

nu vă-nmoaie nici un geniu/ farmacist, că dumneavoastră

aveţi pile şi relaţii,/ de voi nimenea nu scapă

decât dacă-şi face cruce/ şi se varsă pe fereastră!

 

Nu vă doare nici la bască,/ nici în cot, nici în celulă,

nu vă poate-nfrânge morga/ vro ruşine sau vro ură...

plâng seringile sterile,/ dezinfecţia-i la „baie”...

scap de voi, mânca-v-ar mama,/ numai dacă beau cianură!

 

Dragii mei microbi simpatici,/ drepţi haiduci de suferinţă,

nevăzuţi de la oraşe,/ invizibili de la ţară,

rasă nosocomială.../ i-ascultaţi o confidenţă:

semănaţi perfect c-o rasă / cinică, parlamentară!

Galaţiul în imagini/ Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

      

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

       

 

 

Citit 4794 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.