O nava cu 11 marinari români la bord, aflată într-un convoi, a fost răpită de piraţii somalezi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nava cu 11 marinari români la bord a fost răpită, marţi seara, de piraţii somalezi, în Golful Aden, în timp ce se deplasa spre Arabia Saudită.

Cargoul Victoria, sub pavilion Germania, plecase din India şi se îndrepta spre Arabia Saudită, împreună cu un convoi, în momentul în care a fost atacată. Nava era încărcată cu 10.000 de tone de orez.

Liderul Federaţiei Naţionale a Transportatorilor în România, Adrian Mihălcioiu, a declarat că nava se afla pe culoarul de siguranţă şi aprecizat că majoritatea marinarilor sunt din Constanţa.

Mihălcioiu a precizat că familiiele navigatorilor au fost anunţate despre eveniment, iar compania de crewing din Constanţa a luat legătura cu armatorul navei, o companie din Germania, care a început deja negocierile cu piraţii somalezi pentru eliberarea echipajului.

Mihălcioiu a mai spus că starea de sanatate a echipajului este buna. Liderul ITF a plecat în, marţi seară, la Bruxelles, unde va informa Comisia de Dialog Social din cadrul departamentului Transporturilor Maritime despre capturarea celor 11 mairnari.

În ultimele două luni, alte două nave cu navigatori români la bord au fost capturate de piraţi în Golful Aden.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, a confirmat, pentru NewsIn, răpirea celor 11 marinari români în Golful Aden, dar a spus că, deocamdată, nu se cunosc alte detalii.

Numărul total al românilor care se află în mâinile piraţilor somalezi se ridică în prezent la 16.

Citit 809 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.