Îmbrăcate şic, gălăţencele au PEDALAT pe străzile Galaţiului

Îmbrăcate şic, gălăţencele au PEDALAT pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Peste o sută de doamne şi domnişoare dichisite ca în zi de sărbătoare s-au urcat duminică seara pe biciclete şi au pornit spre parcul Mihai Eminescu din Galaţi. Gălăţencele au răspuns cu mult entuziasm Asociaţiei „BikeWork”, care a organizat, în premieră, evenimentul „SkirtBike”. În cadrul acestuia, gălăţencele însoţite de organizatori, au pornit pe strada Domnească, în pedalare uşoară, etalându-şi ţinutele şi atrăgând toate privirile trecătorilor, pentru ca apoi să ajungă în Grădina Publică, punctul final al traseului.

Unele participante şi-au exprimat respectul faţă de portul tradiţional îmbrăcând o ie, iar altele au optat pentru ţinute şic, care le-au scos în evidenţă feminitatea. Bineînţeles, au avut grijă să-şi dichisească şi bicicletele cu flori, fructe, legume şi alte accesorii colorate.

Intenţia participantelor a fost să demonstreze că poţi fi elegantă pe bicicletă şi că se poate pedala chiar şi pe tocuri, purtând, totodată, rochie sau fustă. 

Potrivit managerului de proiect, Nicoleta-Adriana Vîntu, „SkirtBike” încurajează mersul femeilor pe bicicletă şi încearcă să demonstreze că biciclistele au loc în trafic.

"Evenimentul a fost primit cu încântare de doamne şi domnişoare şi, cu siguranţă, vor exista şi ediţii viitoare! Le mulţumim pentru suportul acordat sponsorilor, voluntarilor şi autorităţilor locale, fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil", a afirmat Nicoleta Vîntu.

După promenadă, biciclistele au participat la o tombolă cu premii semnificative. Astfel, gălăţencele s-au ales cu abonamente la sala de fitness şi cu produse cosmetice. Premiul cel mare a constat într-o bicicletă.

Acest eveniment este al doilea din această vară care reuneşte doamnele şi domnişoarele pasionate de mersul pe două roţi. În luna iunie, Clubul de Ciclism Galaţi a organizat un eveniment asemănător, atrăgând astfel atenţia asupra faptului că într-un oraş cu sute de persoane care practică mersul pe bicicletă nu există piste pentru biciclişti.

Citit 8354 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2016 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.