Șeful statului, KLAUS IOHANNIS, vine astăzi la Galaţi. AFLĂ mai multe detalii despre VIZITA președintelui

Șeful statului, KLAUS IOHANNIS, vine astăzi la Galaţi. AFLĂ mai multe detalii despre VIZITA președintelui
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, va participa astăzi, 9 august, la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, la deschiderea oficială a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR). Evenimentul, aflat la cea de-a XI-a ediţie, este organizat în oraşul nostru, în perioada 8-16 august 2016, de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Considerat cel mai important eveniment anual studenţesc la nivel naţional, FOSR reuneşte peste 350 de studenţi din 17 centre universitare din ţară. Timp de mai bine de o săptămână, liderii vor dezbate cele mai importante probleme şi interese ale studenţilor din România, stabilind priorităţile federaţiei pentru următorul an.

Pe lângă preşedintele ţării, la evenimentul de astăzi, care va avea loc în Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (str. Domnească nr. 111, corp AS, în incinta Facultății de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice), vor mai participa prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Andrei Popescu, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, respectiv prof. univ. dr. ing. Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor din România. De asemenea, vor lua cuvântul şi reprezentanţi ai Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, ai Federaţiei Sindicale „Alma Mater”, ai Societăţii Academice din România, ai Consiliului Tineretului, respectiv ai Consiliului Naţional al Elevilor.

Pe parcursul evenimentului, cei peste 350 de participanţi vor lua parte la diverse ateliere de lucru şi dezbateri în cadrul cărora vor creiona obiectivele ANOSR în domeniul învăţământului superior, şi care vor fi prezentate inclusiv partidelor politice, în contextul alegerilor parlamentare din această toamnă. Astfel, miercuri, 10 august, de la ora 20,00, în Sala de Spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi va avea loc o dezbatere asupra obiectivelor studenţilor, dezbatere la care au fost invitaţi toţi parlamentarii şi preşedinţii de partide parlamentare din judeţul Galaţi.

Citit 14943 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.