Fiul deputatului Florin Pâslaru, implicat într-un grav accident rutier

Fiul deputatului Florin Pâslaru, implicat într-un grav accident rutier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alături de prietena sa şi de un alt cuplu, Alexandru Pâslaru pleca în vacanţă, în Grecia, chiar de ziua sa de naştere * La intrare în Slobozia, un BMW a lovit maşina în care se aflau gălăţenii, rănindu-i * Şoferul BMW-ului nu avea carnet de conducere! *

În ziua de astăzi nu mai este suficient doar să conduci maşina respectând regulile de circulaţie, ci şi… ferindu-te de ceilalţi participanţi în trafic. Această frază se aude din ce în ce mai des din partea şoferilor care întâlnesc în drumurile lor tot felul de smintiţi care au impresia că ştiu să conducă maşina.

Ultimele victime ale unui astfel de inconştient sunt patru tineri gălăţeni, doi băieţi şi două fete, care nu au avut altă vină decât aceea că s-au aflat la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Unul din cei patru tineri este chiar fiul deputatului PSD Florin Pâslaru, Alexandru, care, împreună cu prietena sa şi un alt cuplu, se îndrepta, luni seară, chiar de ziua sa de naştere!, cu maşina către Grecia, locul unde intenţionau să-şi petreacă vacanţa.

Un moment de ghinion şi planurile de vacanţă s-au transformat în fiare contorsionate, alarme de ambulanţe şi doctori…

Teribilism, imprudenţă şi lipsă de experienţă în conducere

Potrivit comunicatului de presă remis de Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie din judeţul Ialomiţa, accidentul rutier a avut loc pe DN 21, la ieşirea din municipiul Slobozia.

„Două persoane şi-au pierdut viaţa, două au fost rănite grav şi alte două au suferit răni uşoare în urma unui accident rutier produs în seara de 20 iulie pe DN 21, la ieşirea din municipiul Slobozia. Evenimentul rutier a fost sesizat Poliţiei prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 la ora 19.40, iar timp de aproximativ 2 ore, s-a circulat alternativ, în ambele sensuri  prin drumul agricol paralel cu DN 21”.

„Primele verificări efectuate de echipa operativă ce s-a deplasat la faţa locului indică faptul că autoturismul în care se aflau cele două persoane decedate se deplasa pe direcţia Slobozia – Brăila şi pe fondul imprudenţei în conducere a şoferului ce nu poseda permis de conducere, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism ce se deplasa regulamentar din sens opus”.

„În urma impactului cei doi ocupanţi ai primului autoturism, ambii bărbaţi în vârstă de 24, respectiv 29 de ani, din Slobozia, au decedat pe loc şi alte patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani, toţi din municipiul Galaţi, ce se deplasau cu cel de-al doilea autoturism implicat în evenimentul rutier, au fost rănite”.

„Toate cele patru victime rănite au fost transportate pentru acordarea îngrijirilor medicale la Spitalul de Urgenţă Slobozia, două dintre acestea (femei) aflându-se în stare gravă. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs  evenimentul rutier”, se arată în comunicatul de presă al IJP Slobozia. Materialul este intitulat sugestiv „Teribilism, imprudenţă şi lipsă de experienţă în conducere – acestea sunt, din primele verificări,  cauzele unui grav accident rutier provocat un conducător auto  fără permis de conducere”.

Familia Pâslaru, în stare de şoc

Contactat telefonic, ieri, la ora prânzului, deputatul PSD Florin Pâslaru se afla în stare de şoc: „Sunt la Bucureşti, la Spitalul Bagdasar, alături de fiul meu. Şi Alexandru şi prietena sa sunt aici. Am aflat ieri seară, despre accident, pe la 20.30, eram la partid, la o şedinţă şi, cum am aflat, am plecat cu soţia. Întâi la Slobozia, apoi, cu salvarea, la Bucureşti. Ceilalţi doi tineri sunt la spital la Slobozia şi se punea problema dacă să îi transfere şi pe ei la Bucureşti sau la Galaţi”.

Din discuţiile cu deputatul am aflat că, din păcate, fiul său a suferit lovituri la nivelul coloanei vertebrale. „Deocamdată medicii sunt rezervaţi”, ne-a spus Florin Pâslaru.

„Băieţii erau într-o maşină Audi, se opriseră să cumpere pepeni şi abia se urcaseră la loc, în maşină şi plecaseră de pe loc. Nu cred că aveau mai mult de 40 km/oră, că abia plecaseră. Într-un moment au văzut cum zbura prin aer un BMW, care s-a rotit şi a picat perpendicular la şosea şi a intrat în maşina băieţilor. A mai fost implicat şi un Logan…”

„Cei de acolo vorbeau că BMW-ul avea o viteză ameţitoare, cineva vorbea de 243 de km la oră… Maşina este făcută praf, cei din BMW au murit pe loc şi am înţeles că şoferul nici nu avea permis de conducere. Este incredibil, copiii plecau în vacanţă, în Grecia, sunt şocat…”, ne-a mai spus Florin Pâslaru. Alexandru se afla la volan.

În faţa unor astfel de întâmplări absurde, când vezi moartea cu ochii din cauza unui inconştient, cuvintele sunt de prisos. Le urăm tinerilor sănătate!

Foto: Poliţia Slobozia

Citit 5073 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.