PERCHEZIȚII la contrabandiştii din trei judeţe. ȚIGĂRI moldoveneşti vândute ILEGAL la Bereşti

PERCHEZIȚII la contrabandiştii din trei judeţe. ȚIGĂRI moldoveneşti vândute ILEGAL la Bereşti
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră de pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, au efectuat, pe 30 august, 11 percheziţii domiciliare (şapte în municipiul Bârlad, două în localitatea Berezeni, una în oraşul Bereşti şi una în municipiul Iaşi), pentru destructurarea unei reţele infracţionale care avea preocupări pe linia contrabandei cu produse din tutun.

În urma descinderilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor suma de 98.720 de lei, 1.629 de pachete de ţigări (32.580 de ţigarete) de mărci diferite, de provenienţă Republica Moldova şi duty-free, în valoare de 7.330 de lei, 130 de cutii cu articole pirotehnice, 10 telefoane, 10 SIM-uri şi alte obiecte/înscrisuri utile cauzei.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare un număr de 23 mandate aducere la audieri. Dintre cei audiaţi, şapte, toţi cetăţeni români, sunt cercetaţi, în prezent, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă continuată, trei dintre aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

Anchetă de câteva luni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu sprijinul structurilor operative din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, au documentat, în perioada februarie - august 2016, activitatea infracţională a membrilor reţelei, stabilind că persoanele în cauză erau implicate, prin diferite forme de participaţie, în colectarea, depozitarea şi revânzarea ţigaretelor de contrabandă, obţinând astfel, ilicit, beneficii financiare.

Astfel, doi dintre membrii reţelei derulau operaţiuni de colectare/ achiziţionare a ţigărilor, iar alţi cinci desfăşurau activităţi de recomercializare, fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize şi TVA, în Bârlad, Berezeni (Vaslui) şi Bereşti. În urma cercetărilor, s-a conturat suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie - august 2016, membrii grupării au preluat/ deţinut/ vândut cel puţin cantitatea de 36.000 de pachete cu ţigări provenite din contrabandă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de contrabandă în formă continuată, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

Citit 2063 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.