UPDATE. S-a reluat furnizarea de APĂ CALDĂ în Galați. Care sunt primele puncte termice deschise
Foto: Sursa foto: Internet

UPDATE. S-a reluat furnizarea de APĂ CALDĂ în Galați. Care sunt primele puncte termice deschise
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE, joi, 8 septembrie: Gălăţenii primesc din nou, începând de astăzi, joi, 8 septembrie, apă caldă menajeră. Reprezentanţii Calorgal au anunţat că primul punct termic a fost redeschis aseară, la ora 22,40, în cartierul Siderurgiştilor Vest (SC63), iar după ora 23,00, au fost pornite şi SC 23 din Micro 17, SC 65 din  Siderurgiştilor Vest şi SC 17 din Micro 16.

„Întrucât parametrii agentului termic furnizat de CET Galaţi sunt în creştere (la ora 22.40 erau: debit: 1020 mc/h, temperatură tur: 62 grade Celsius, temperatură retur: 50 grade Celsius, cu 30mc/h în plus, 2 grade Celsius temperatură tur în plus şi 1 grad Celsius temperatură retur în plus faţă de citirea precedentă, efectuată la ora 21.45), ne aşteptăm ca în următoarele cel mult 12 ore să fie îndeplinite condiţiile pentru deschiderea tuturor punctelor termice operaţionale, cu condiţia continuării evoluţiei pozitive a parametrilor asiguraţi de furnizor”, a transmis, azi-noapte, Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Acesta ne-a declarat că în această dimineaţă, mai precis în jurul orei 8,00, erau deschise 33 de puncte termice din cele 94 care alimentează cele peste 18.000 de apartamente dependente de apa caldă furnizată în sistem centralizat.


UPDATE AVARIE COMBINAT. Când vor avea gălăţenii APĂ CALDĂ

La aproape o săptămână de când aleşii locali le-au închis robinetele, gălăţenii ar fi putut avea, miercuri, 7 septembrie, apă caldă menajeră, dacă ArcelorMittal nu s-ar fi confruntat cu o avarie la furnal, care a blocat, mai bine de jumătate de zi, activitatea Electrocentrale (CET).

Reprezentanţii producătorului de agent termic primar ne-au declarat că ArcelorMittal nu a mai putut asigura debitul de abur necesar preparării apei calde menajere încă de marţi seară, în jurul orei 22,30, din cauza unei defecţiuni, care a şi fost comunicată de reprezentanţii Combinatului.

„Noi suntem pregătiţi, avem toată instalaţia pusă în funcţiune. Aşteptăm ca în combinat să se remedieze problemele şi să poată relua furnizarea, la parametri optimi, a aburului. Am primit asigurări din partea dumnealor că asta se va întâmpla în cursul zilei de astăzi (n.r. miercuri)”, ne-a declarat, miercuri dimineaţă, Ştefan Comşa, şef Secţie Turbine din cadrul Electrocentrale.

Tot miercuri, în jurul orei 13,00, reprezentanţii ArcelorMittal ne-au anunţat că furnalul fusese repornit, iar după-amiază combinatul urma să reia în condiţii normale furnizarea de abur către Electrocentrale. Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal, a adăugat că astfel de situaţii neprevăzute sunt stipulate în contract, document agreat de toate părţile.

Când va curge apă caldă la robinete

În cazul în care nu vor mai apărea astfel de probleme, cele peste 18.000 de apartamente dependente de apa caldă în sistem centralizat vor beneficia din nou de acest serviciu cel mai devreme în cursul zilei de astăzi. Reprezentanţii Calorgal ne-au declarat că de îndată ce Electrocentrale va relua furnizarea de agent termic la parametri corespunzători vor începe să redeschidă succesiv punctele termice din oraş, dinspre cartierul Dunărea spre Centru, respectiv Port.


Galațiul, FĂRĂ APĂ CALDĂ din cauza unei AVARII care s-a produs în combinat

Reprezentanţii Electrocentrale ne-au confirmat că ArcelorMittal nu mai poate asigura, încă de aseară, în jurul orei 22,30, debitul de abur necesar preparării apei calde menajere pentru populaţie, din cauza unei defecţiuni ce a fost înregistrată la Furnal.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 6104 ori Ultima modificare Joi, 08 Septembrie 2016 12:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.