Alexandru Jula – la 75 de ani

Alexandru Jula – la 75 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoscut interpret de muzică uşoară, cu o carieră de 55 de ani în spate, şlefuită şi pe scena gălăţeană a „Muzicalului”, Alexandru Jula are ce sărbători astăzi, 24 iulie, când împlineşte o vârstă rotundă: 75 de ani.

A lansat sute de cântece, de cele mai diverse genuri. Cântă la fel de bine bucăţi din repertoriul internaţional şi muzică etno, melodii de petrecere, romanţe şi muzică pentru copii.

Concertele „Alexandru Jula şi prietenii”, iniţiate la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, şi emisiunea televizată de largă audienţă, difuzată la TV Galaţi, sunt doar câteva dintre modalităţile prin care a menţinut, în ultima perioadă, o legătură caldă, de suflet, cu publicul său din Galaţi. Public ce a crescut odată cu artistul şi care îi soarbe cu aceeaşi plăcere ca în urmă cu câteva zeci de ani melodiile şi apariţiile live sau mediate de ecranul televizorului. 

„Nu ştiu, au trecut atât de repede, ca şi cum ai clipi din ochi. Şi mă feresc de cuvântul carieră. Nu-mi place, e prea pretenţios. Există o regulă - ai evenimente, exişti, n-ai, nu exişti. Şi n-ai voie să te opreşti. În momentul în care te-ai oprit, mori, iar eu nu vreau să mor. Spectacolul trebuie să continue!”, declara artistul pentru „Viaţa liberă”, în preajma unei alte aniversări pe care o sărbătoreşte în 2009, cei 55 de ani de carieră.

Cuvintele sale nu traduc doar bilanţul unei cariere, ci, cu siguranţă, şi crezul de o viaţă al unui artist prins în mrejele unei mari pasiuni - Muzica.

Citit 1643 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.