Comercianţii de struguri, verificaţi de poliţiştii locali

Comercianţii de struguri, verificaţi de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ca în fiecare an, în această perioadă, lucrătorii Poliţiei Locale îi au în atenţie pe cei care scot la vânzare struguri, persoane care nu respectă legislaţia în domeniu şi comercializează marfă în alte locuri decât cele special amenajate.

Astfel, angajaţii Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanei, alături de poliţiştii din cadrul celor cinci secţii de Poliţie Locală, verifică atât zonele comerciale, cât şi cartierele oraşului, acolo unde, pentru a evita plata taxelor, unii producători îşi comercializează marfa.

În doar câteva zile, la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali le-au aplicat comercianţilor de struguri peste 30 de sancţiuni contravenţionale. În cele mai multe cazuri, comercianţii s-au dovedit a fi producătoei din judeţul Vrancea.

"Trebuie precizat că, pe lângă comercianţii găsiţi în legalitate, cei care au contracte cu Administraţia Pieţelor Agroalimentare, oamenii legii au depistat şi persoane care vindeau struguri pe domeniul public, fără a achita taxele legale, fără a deţine licenţe de comerţ stradal şi fără a avea acte de provenienţă a mărfii. În aceste cazuri, în conformitate cu prevederile HCL 307/2006, HCL 79/2002 şi HCL 434/2015, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni contravenţionale", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Pe lângă acte, comercianţii sunt verificiaţi şi la cântarele folosite, astfel încât să se constate dacă acestea sunt sau nu omologate.

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii locali, în baza prevederilor HCL 79/2002, pentru comerţ stradal neautorizat, au aplicat aproximativ 700 de sancţiuni contravenţionale.        

Citit 941 ori Ultima modificare Joi, 15 Septembrie 2016 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.