Principesa Margareta a României, în vizită la Galaţi

Principesa Margareta a României, în vizită la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României se va afla, astăzi şi mâine, în vizită la Galaţi. La ora 10,00 va participa la un Te Deum la Catedrală, iar de la 10,30 va ţine o alocuţiune la deschiderea anului universitar de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Sociologie. 

Între 14,30 şi 15,30, va vizita Centrul "Sfântul Spiridon", aici activând peste 55 de vârstnici din comunitate, şi va participa, alături de copii şi voluntarii seniori la un atelier de creaţie intergeneraţional în cadrul centrului de zi. Centrul a preluat metoda de lucru a Fundaţiei Principesa Margareta a României, aşa cum s-a întâmplat şi cu Fundaţia "Cuvântul Întrupat", prin Centrul Comunitar "La vale", în ambele locuri fiind folosită experienţa vârstnicilor pentru instruirea generaţiei tinere.

Marţi, începând cu ora 11,00, ASR Principesa Margareta va merge la Şantierul Naval Damen, alături de vârstnicii din Galaţi care au ales să devină voluntari ai centrelor de zi pentru copiii din comunitatea lor, ocazie de recunoaştere a meritelor şi contribuţiei lor pentru comunitate.

Acţiunile fac parte din campania derulată de Fundaţia Principesa Margareta a României în perioada 26 septembrie – 4 octombrie cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

Odată cu vizita principesei Margareta la Galaţi se va lansa şi studiul “Atitudinea tinerilor faţă de bunici”, care relevă nevoia de atenţie a persoanelor vârstnice din partea tinerilor şi a comunităţii.

Proiectul „Generaţii – Centrul Comunităţii”, susţinut de Fundaţia Principesa Margareta a României, implementează un model intergeneraţional cu sprijinul organizaţiilor locale şi prin implicarea comunităţii atât pentru asigurarea serviciilor sociale, cât şi pentru asigurarea unei părţi din finanţare.  În felul acesta, proiectul creează o legătură durabilă între centrele tip after-school şi comunitatea unde acestea îşi desfăşoară activitatea.

Citit 8256 ori Ultima modificare Duminică, 02 Octombrie 2016 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.