UPDATE | Un gălăţean a fost ÎMPUȘCAT ÎN STRADĂ. Agresorul a fost prins, după ce a fugit de la locul faptei
Foto: Foto de Mariana Constandache

UPDATE | Un gălăţean a fost ÎMPUȘCAT ÎN STRADĂ. Agresorul a fost prins, după ce a fugit de la locul faptei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE, ora 16,15: Agresorul a fost reținut în urmă cu scurt timp pe raza comunei Ivești. Potrivit surselor din cadrul IPJ Galați, Mihalache Stănescu se află în acest moment la postul din comună și este audiat cu privire la circumstanțele în care a avut loc incidentul. Până la concluzii suplimentare, în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și uz de armă fără drept.


Un incident soldat cu rănirea gravă a unui tânăr a avut loc duminică, în jurul prânzului, în localitatea gălăţeană Iveşti. Din câte se pare, împuşcarea lui Bacu Stănescu, de 35 de ani, a fost consecinţa unui conflict pe care acesta l-ar fi avut cu Mihalache Stănescu, de 30 de ani, o dispută verbală degenerând într-un uz de armă care ar fi putut avea urmări tragice. Din câte se pare, conflictul ar fi pornit chiar de la victimă, care a ieşit în uliţă beat. S-a luat la ceartă cu câţiva bărbaţi, dar a avut ghinionul ca Mihalache Stănescu, zis şi "Semafor", să fie şi el prin preajmă, cu pistolul la el.

"A înjurat şi al meu, dar de ce l-a împuşcat pentru asta? De ce să îl omoare?”, a afirmat Lenuţa Stănescu, soţia victimei.

Bacu Stănescu a fost preluat imediat de un echipaj SMURD, care a intervenit cu elicopterul pentru a-l transporta la Spitalul de Urgenţă Galaţi. În timp ce rănitul era preluat de medici, agresorul a dat bir cu fugiţii.

"Din primele verificări reiese că a fost vorba de un conflict spontan. În prezent se fac cercetări pentru depistarea autorului şi lămurirea circumstanţelor care au dus la producerea evenimentului. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dacă anchetatorii şi medicii legişti vor stabili că viaţa victimei a fost pusă în pericol, încadrarea faptei ar putea fi schimbată. În plus, poliţiştii vor să afle şi dacă Mihalache Stănescu deţinea legal pistolul cu bile.

Citit 26981 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.