UPDATE. Unde va fi depus trupul neînsufleţit al lui Săvel Rotaru şi când va avea loc înmormântarea

UPDATE. Unde va fi depus trupul neînsufleţit al lui Săvel Rotaru şi când va avea loc înmormântarea
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE, 10 octombrie: Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu lui Săvel Rotaru o pot face începând de astăzi, după ora 15,00, la Biserica „Trei Ierarhi”, din cartierul Mazepa II, unde trupul neînsufleţit al fostului consilier municipal şi inginer constructor va rămâne depus până pe data de 12 octombrie, în jurul prânzului. Miercuri, la ora 11,00, va avea loc slujba de înmormântare la biserica amintită, înhumarea urmând să aibă loc apoi la Cimitirul Eternitatea.


S-A STINS DIN VIAȚĂ unul dintre cei mai reputaţi ingineri constructori. El a pus umărul la ridicarea COMBINATULUI SIDERURGIC gălăţean

Reputatul inginer constructor Săvel Rotaru, unul dintre cei mai respectaţi şi apreciaţi consilieri locali ai Galaţiului, s-a stins din viaţă, în această dimineaţă (9 octombrie 2016). Cu o experienţă de peste 50 de ani în domeniul construcţiilor, Săvel Rotaru a fost proiectant, director tehnic al Institutului de Cercetări şi Proiectări pentru Produse Plate şi Acoperiri Metalice, a condus Inspectoratul în Construcţii, dar a avut şi calitatea de consilier municipal, fiind, în trecut, preşedintele Comisiei de Urbanism şi amenajarea teritoriului, lucrări publice, ecologice şi protecţia mediului înconjurător din Consiliul Local. Fostul consilier municipal este unul dintre puţinii aleşi care a atras atenţia, în repetate rânduri, cu privire la problemele urbanistice ale Galaţiului. "Noi nu avem un «stil Galaţi», fiecare a construit cum a vrut, a trântit câte un kitsch care agresează lucrările făcute corect", spunea, în anul 2012, Săvel Rotaru.

După cum aţi putut afla din cotidianul „Viaţa liberă”, Săvel Rotaru a fost prezent, în iulie 1961, când s-a luat prima cupă de pământ care a reprezentat demararea lucrărilor pe platforma siderurgică!

Săvel Rotaru a avut şi calitatea de membru PNL, timp de aproximativ 16 ani. ”Un om deosebit, un mare profesionist”, a subliniat deputatul Victor Paul Dobre, președintele PNL Galați, care a precizat că Săvel Rotaru a avut două mandate de consilier municipal.

Fostul primar Marius Stan, unul dintre apropiaţii reputatului inginer constructor, întrucât i-a legat o amiciţie de câteva zeci de ani, ne-a spus că Săvel Rotaru „a fost unul dintre cei mai respectabili şi aplicaţi consilieri locali. Ne cunoşteam de pe vremea în care eram student şi fotbalist, pot spune că mi-a vegheat cumva cariera. Ne-a legat respectul şi aprecierea reciproce. A fost preşedinte al Clubului Oţelul şi chiar a jucat fotbal în tinereţe. Sunt răvăşit. Galaţiul a pierdut un om tare valoros”, ne-a spus Marius Stan.

Săvel Rotaru era născut pe 3 decembrie 1939.

Dumnezeu să-l odihnească!

CITEȘTE un INTERVIU cu Săvel Rotaru, şeful Comisiei de Urbanism | „Sunt duşmanul construcţiilor superficiale!”

Citit 17329 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2016 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.