Se întâmplă în centrul oraşului Galați | O cale de acces, GROPZILLA în devenire
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

Se întâmplă în centrul oraşului Galați | O cale de acces, GROPZILLA în devenire
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Devenită deja celebră în rândul gălăţenilor, Gropzilla, imensa groapă care tot insistă să apară după fiecare reabilitare pe Faleza superioară, a început să facă şi "pui". În weekendul ce tocmai a trecut, mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe strada Nicolae Bălcescu, la numărul 3, în ceea ce pare a fi o curte comună, dar care este, conform oamenilor, parte din domeniul public, au făcut o sesizare către redacţia noastră pentru a ne spune că accesul în zonă va deveni în curând imposibil, dacă groapa care a început să apară pe alee se mai măreşte. 

Nu este prima sesizare

Acum aproape doi ani, la început de 2015, am fost solicitaţi de câţiva gălăţeni care locuiesc pe strada Nicolae Bălcescu, la numărul 3, pentru a constata starea în care se află colţul de stradă din zona în care locuiesc. În ziarul nostru s-a scris despre acele probleme, însă măsuri nu s-au luat. Apoi, la jumătatea anului trecut, reporterii "Vieţii libere" au scris iarăşi despre acea zonă, din nou fără rezultat. Ba, mai mult, aleea de acces arată din ce în ce mai rău.

Acum, însă, oamenii care locuiesc acolo ar putea să nu mai intre deloc cu maşinile în micuţa parcare, ori în curtea proprie, dacă terenul continuă să se surpe. "De câteva zile a apărut o mică gaură, chiar la intrarea pe aleea de acces, lângă librăria Lumina. Nu am băgat de seamă la început, dar, după ploi, s-a făcut ceva mai mare, suficient cât să bagi un picior acolo. Şi, dacă la suprafaţă nu pare cine ştie ce, gaura aia e destul de adâncă", ne-a explicat Neculai R., unul dintre cei care locuiesc în zonă. "Am mai făcut sesizări şi la primărie, şi la ziar. Din păcate, nu s-a rezolvat. Am strâns semnături de la toţi cei de aici, am vorbit cu oameni din Primărie, ni s-au dat promisiuni. Am tot aşteptat, dar degeaba!", ne-a mai spus o locatară.

Pentru moment, surparea este semnalizată cu o creangă, însă oamenii spun că asta e doar o soluţie temporară, solul având nevoie urgentă de consolidare.  

Este sau nu este domeniu public?

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei ne-au spus că vor cerceta problema şi vor vedea ce măsuri se impun. "În primul rând, trebuie stabilit dacă acea curte, acel gang, este sau nu domeniu public, pentru a stabili dacă eventualele lucrări de reabilitare sunt de competenţa Primăriei. Am trimis deja o echipă la faţa locului, pentru a vedea care este cauza, urmând să se stabilească eventualele măsuri", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 5017 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.