UPDATE - Traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate | Călătorii, nemulţumiţi de întârzierea trenurilor

UPDATE - Traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate | Călătorii, nemulţumiţi de întârzierea trenurilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE Mai mulţi călători care urmau să plece cu trenul din Galaţi în această dimineaţă ne-au scris pe adresa redacţiei pentru a ni se plânge de întârzierea cu peste două ore a plecării, dar şi pentru comportamentul personalului CFR. "Trenul meu, spre Braşov, trebuia să plece la 5,50. Abia după 10 minute, la ora 6,00, ni s-a spus că vor fi mici întârzieri şi că mai durează până când trenul va ajunge la linie. Când am văzut că minutele se tot scurg, am încercat să mai întrebăm personalul CFR ce se întâmplă cu trenul, când mai pleacă, dar tot ce primeam erau umeri ridicaţi a neştire. Într-un final, trenul a plecat la ora 8,20. M-am gândit să plec acasă, dar am cumpărat biletul online şi nu cred că mi-l rambursa complet", ne-a scris Georgiana Matei, o tânără din Galaţi. 

"Eu urma să plec mai departe de Braşov, trebuia să schimb trenul de acolo. Diferenţa de timp dintre cele două era de o oră şi jumătate, dar am aşteptat în Gara Galaţi mai bine de două ore. Şi nici nu am fost anunţaţi cât va dura, nici nu am fost anunţaţi de motive, a trebuit să aflăm de pe internet. Acum, sunt obligat să stau în Braşov o noapte sau să caut un alt mijloc de transport. Nu e normal!", ne-a transmis un alt domn. 


UPDATE CFR Călători informează, printr-un comunicat de presă, că circulaţia trenurilor spre şi dinspre Galaţi este afectată de ploile abundente din ultimele ore, care au inundat macazele. „La acest moment, traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate, trenurile circulă pilotate, cu întârzieri: IR 1772, Galaţi – Bucureşti Nord, IR 1732, Galaţi– Braşov, IR 1831, Galaţi–Cluj, R 7360, Galaţi – Buzău, R 7566, Galaţi – Mărăşeşti, R 11072, Galaţi– Bucureşti Nord, R 7002, Galaţi–Bucureşti, R 7568, Galaţi – Mărăşeşti”, informează comunicatul.


Codul portocaliu nu a întârziat să-şi facă simţită prezenţa în judeţul Galaţi. Primul efect al ploilor abundente de noaptea trecută a fost oprirea trenurilor. De la primele ore ale dimineţii, călătorii au fost anunţaţi că nu mai pleacă niciun tren din Gara Galaţi. Şi asta din cauză că macazurile au fost inundate. Situaţia a fost anunţată la 112, iar pompierii şi-au pregătit autospecialele pentru a interveni, dar nu se ştie când va fi reluată circulaţia trenurilor.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, cpt. Cătălin Sion, la numărul unic de urgenţă 112 au fost primite peste 50 de apeluri. „Până în acest moment (ora 8.00 - n.r.), nu avem case inundate. Sunt curţi în care a intrat apa, dar nu avem case inundate. Probleme sunt la Valea Mărului, Pechea şi Tecuci. Echipele de pompieri intervin pentru rezolvarea situaţiei”, ne-a explicat cpt. Cătălin Sion.

Din păcate, ploile vor continua şi în cursul zilei de astăzi, judeţul nostru fiind sub Cod portocaliu de ploi şi inundaţii până la ora 20,00. 

 

Citit 5067 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.