ATENȚIE, GĂLĂȚENI pe unde călcați! GROAPA de pe Nicolae Bălcescu nr.3 se măreşte
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

ATENȚIE, GĂLĂȚENI pe unde călcați! GROAPA de pe Nicolae Bălcescu nr.3 se măreşte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În urmă cu două zile, în ziarul nostru s-a scris despre apariţia unei gropi în zona centrală a oraşului, mai exact pe gangul care duce la adresa Nicolae Bălcescu, nr. 3. Ce a început, însă, ca o mică fisură, îi sperie de-a binelea pe cetăţenii din zonă în acest moment, dat fiind că groapa s-a triplat ca dimensiune şi terenul din jur se rupe aproape la fiecare pas, din cauza ploilor care cad peste oraş. "Eu trec zilnic exact prin locul unde e groapa acum, când mă duc să iau pâine. Noroc că mi-a zis un nepot să am grijă, că e o groapă acolo, că altfel, cine ştie... Tot el i-a anunţat şi pe alţi vecini să îşi scoată maşinile de aici, că s-ar putea să nu se mai poată trece în curând", ne-a spus o femeie care locuieşte în zonă. 

Oamenii nu mai ştiu la cine să apeleze

"Sesizări s-au mai făcut şi în trecut cu privire la starea acestui spaţiu, domeniu public până la urmă. Acum, nu mai putem intra cu maşinile, de frică să nu se surpe terenul şi să rămânem cu roţile suspendate, ori mai rău. Până la urmă, a cui e vina că se surpă terenul acolo? S-au făcut, în trecut, lucrări la ţevi, însă asfaltare nu. S-a turnat doar nişte pietriş şi a fost lăsat aşa. Trebuie astupată urgent groapa", ne-a spus Marian Hălăucă, unul dintre locuitorii din zonă.

"La cum plouă, nu cred că va mai rămâne la stadiul ăsta surparea. Dacă calci pe lângă groapă, se rupe betonul, asfaltul, tot. Deci se va mai mări, cu siguranţă. La adresa asta locuiesc şi oameni bătrâni, nu doar tineri sprinteni, care să meargă pe pojghiţe mici de drum. Sunt oameni care au garaje, oameni care îşi bagă maşina în propria curte. Aceia cum mai intră?", ne-a spus şi Gheorghe Stan.

Primăria spune că se fac cercetări

Contactaţi telefonic de reporterii "Vieţii libere", reprezentanţii primăriei ne-au spus, luni după-amiaza, că vor trimite o echipă la faţa locului să vadă despre ce este vorba şi să stabilească dacă acel gang intră sub incidenţa drumului public. Ulterior, am aflat că pe fir a intrat şi Poliţia Locală. "La adresa cu pricina a fost trimis, de către primărie, un echipaj de la Direcţia Tehnică, pentru a vedea ce s-a întâmplat. Echipajul a fost însoţit de un reprezentant al Apă-Canal, dar şi de un lucrător de la Poliţia Locală, astfel că tot ce putem spune acum este că se cercetează toate cauzele care au dus la apariţia acelei gropi, a acelei surpări", ne-a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Citit 3381 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.