Festivalul Lubeniţei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Program cu publicul la Zaragoza: Consulatul României la Zaragoza anunţă că de la 1 august îşi extinde la patru zile pe săptămână programul de lucru cu publicul la sediul aflat în curs de amenajare.

* Dirijorul decorat: Maestrul Christian A. Badea, dirijor de origine română din SUA, a fost decorat pe 17 iulie la Ambasada României la Washington în cadrul unei ceremonii în care ambasadorul României la Washington, Adrian Vierita, i-a înmânat maestrului decoraţia şi brevetul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria B – Muzica.

* Festival în Ungaria: Pentru a XV-a oară se va organiza în perioada 7-9 august Festivalul Lubeniţei la Medgyesegyháza. În ziua de sâmbătă de la ora 11.00 vor fi organizate programe culturale româneşti. Pe scena din centrul oraşului va dansa echipa de dansuri din Chitighaz.

* Altă "Coloană a Infinitului": Spectacolul de teatru "Coloana Infinitului", de Mircea Eliade, în traducere în limba italiană de Corneliu Horia Cicortas, regia Giuffrè Pagano, avându-l ca protagonist pe actorul Tazio Torrini, va fi pus în scenă miercuri, 29 iulie, şi joi, 30 iulie, la Villa Vogel din Florenţa.

* "Hai la drum" în Londra: Formaţia „Hai la drum", din care face parte şi violonistul Baz Stănescu, îi aşteaptă pe românii din Londra să ia parte în zilele de 29 iulie şi 2 august la trei concerte ce vor avea loc în capitala Angliei.

* Petru Vataman, o nouă performanţă: Petru Vataman, 38 ani, un alpinist român, stabilit în Italia de mai bine de 15 ani, dar care a dus steagul românesc pe cele mai înalte vârfuri din Africa şi Europa, a realizat o nouă performanţă. Aflat într-o echipă internaţională împreună cu partenerul său de alpinism, chirurgul italian Marco Antonio Zappa, a escaladat vârful Alpamayo din Peru, declarat  de UNESCO, în anul 1966, "cel mai frumos munte din lume".

* Art Nouveau în România pentru portughezi: Astăzi, la orele 19:00, Institutul Cultural Român din Lisabona inaugurează la Muzeul Apei din capitala portugheză expoziţia fotografică de arhitectură Art Nouveau în România. Sunt prezentate creaţii ale arhitecţilor vienezi Otto Wagner, Ödön Lechner, Dezo Jakab şi Marcell Komor, realizate la Oradea, Arad, Târgu Mureş, precum şi edificii celebre proiectate de Ion Mincu, Anghel Saligni, Petre Antonescu, Daniel Renard etc.

* Master-class la Londra: Soprana româncă Nelly Miricoiu va susţine în perioada 20 - 27 august o serie de master-classes la Guildhall School of Music and Drama din Londra. La cursuri pot să participe maxim 12 elevi, care vor lua parte, pe rând, la câte trei lecţii individuale pe parcursul săptămânii.

Citit 745 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.