Versiunea poliţiştilor în cazul doctoriţei „insultate grav” de un poliţist

Versiunea poliţiştilor în cazul doctoriţei „insultate grav” de un poliţist
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Scandalul ginecologic nocturn a antrenat şi ATOP-ul, ca instanţă de împăciuire *

„Nu vreau să dăm o notă de conflict între cele două instituţii: Poliţia e cu ordinea publică, medicina e cu ordinea internă – avem nevoie şi de unii şi de alţii”, a declarat ieri, împăciuitor, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Galaţi, Avram Trandafir.

Preşedintele venea astfel cu precizări pe care însă nu le dorea o replică, la o sesizare făcută săptămâna trecută către ATOP de către dr. Nicolae Bacalbaşa, consilier judeţean, care a declarat în plenul şedinţei Consiliului Judeţului: „Doamna dr. Bucatanschi a fost grav insultată de un lucrător al Poliţiei”.

Articolul O doctoriţă „insultată grav de un poliţist” a fost publicat de „Viaţa liberă” pe 23 iulie.

Evenimentul a fost analizat în şedinţa de vineri de la ATOP, la care poliţiştii au răspuns „prompt”, spune preşedintele Autorităţii. Iată concluziile analizei în acest for judeţean: trei agenţi de poliţie au reţinut o femeie pentru tentativă de omor, ea fiind acuzată că a aruncat cu un foarfece în propriul copil.

„Aveau ordin de arestare, dar, conform procedurii, se impune un control ginecologic. Atunci, băieţii s-au dus [la spital] cu femeia şi cu hârtie de la procuror, s-au şi legitimat. Mă rog, erau îmbrăcaţi civil, că aşa umblă cei de la Investigaţii Criminale, nu umblă în uniformă”.

„Şi probabil că noaptea, sub impulsul  orei – ora trei dimineaţa – reacţia a fost de refuz. Ei au venit documentaţi cu hârtii [care demonstrează] că ei au insistat, ea a refuzat. A dat şi scris asistenta şefă, că nu vrea să dea curs solicitării. Şi a semnat:  Chirica Irina, asistenta din schimb cu doctoriţa”. 

Până la urmă, poliţiştii au apelat la o doctoriţă de la Maternitatea „Buna Vestire” şi şi-au rezolvat, ca să spunem aşa,  sarcina.

Ca la orice replică, poliţiştii sunt cei care spun că au dreptate: „Ei fiind puţin deranjaţi de tonul foarte hotărât al doctorului [Bacalbaşa] au dat şi o precizare: «Dna dr. Bucatanschi e în recidivă – a mai fost o dată un caz când ne-a refuzat cooperarea»”. 

Poliţiştii au un răspuns pe această temă de la preşedintele Colegiului Medicilor, dr. Dumitru Cristea, care a promis că va trimite „o circulară” la toate spitalele, solicitând să se acorde acest fel de asistenţă.

„Probabil că şi ei [poliţiştii] au folosit un ton mai ferm, mai hotărât, de a fost doamna deranjată şi doctorul coleg s-a sesizat”, admite preşedintele ATOP.

Până la urmă, este întotdeauna greu de spus într-un conflict, cine, vorba ceea, a ridicat primul piatra. Şi asta ziua, dară-mi-te în miez de noapte!

Citit 2200 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.