Ziua Imnului, în 30 de minute

Ziua Imnului, în 30 de minute
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scurtă, însorită, beneficiind şi de un vânticel potrivit, Ziua Imnului a trecut ieri plăcut prin Galaţi, precum barca pe valuri din valsul lui Ivanovici.

La ora 10,00, în Piaţa Tricolorului din Grădina Publică, oficialităţile, parte-n parte cu publicul venit de fapt la relaxare, au fost parcă luaţi prizonieri de Armată şi de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, mai numeroase. Ce-a fost ieri am scris de fapt marţi în „Viaţa liberă”, nu mai revenim, că nu au fost adaosuri şi se întâmplă cam la fel de mai mulţi ani.

Într-adevăr, a vorbit prefectul Claudiu Brânzan despre importanţa momentului, directorul Muzeului de Istorie, profesorul Cristian Căldăraru, a făcut istoricul imnului/imnurilor României.

Au fost de faţă, vorba lui Ştefan în piesa „Apus de soare”, „ostaşi, boieri, curteni”: deputatul Florin Pâslaru, ofiţeri, ofiţeri în retragere, directori de instituţii – nu prea mulţi, cam cât pentru arca lui Noe, unde se luau doar câte doi… Ieri, oficialităţile au primit onorul, s-a vorbit scurt, s-a intonat Imnul, a avut loc defilarea militarilor, fanfara a cântat… Cam atât.

Bine primit a fost discursul prea puţin spilcuit al viceprimarului Nicuşor Ciuacenco, care a contribuit la normalitatea zilei. De aceea l-am şi lăsat mai la urmă, să vorbim mai mult despre cuvintele sale de bun-simţ. 

Dacă faci un sondaj printre tineri, mai mult de două strofe ale Imnului nu ştie nimeni, a spus ieri, poate prea optimist, credem, viceprimarul. Sunt unii care nu ştiu nici măcar care-i Imnul, să-i recunoască melodia!

În loc de manele, ar trebui ca oamenii să-şi personalizeze telefonul mobil şi prin Imnul Naţional, propune vicele. Un îndemn frumos, poate se prinde cineva. Poate chiar viceprimarul, care are, desigur, telefon mobil.  

Citit 688 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.