În Bariera Traian, traversarea se face în fugă | Prioritate la trecere
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

În Bariera Traian, traversarea se face în fugă | Prioritate la trecere
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O sesizare din partea unui cetăţean care locuieşte în bariera Traian ne-a trimis oarecum "la pândă" în zonă. Domnul, care a dorit să rămână anonim, ne-a transmis că traversarea de pe o parte pe alta a trotuarului dintre barieră şi Metro se face cu mare greutate, pentru că nu opreşte niciun şofer pentru a acorda prioritate celor de pe marginea drumului. "Am văzut chiar şi un caz în care un domn a vrut să treacă, iar un şmecheraş din ăsta cu maşină scumpă a dat geamul jos şi a început să înjure. Trecerea de pietoni este, la urma urmei, un drept, nu?", ne-a explicat cetăţeanul.

Miercurea trecută (n.r. 30 noiembrie), reporterii "Vieţii libere" au stat, timp de o oră, la o trecere de pietoni din zonă, cu aparatul pregătit, pentru a vedea dacă plângerea respectivului cetăţean este una îndreptăţită. Concluzia a fost că trebuie tras un semnal de alarmă pentru aceste treceri de pietoni, în caz contrar riscul de accidente fiind major. "În condiţii de trafic intens, stai şi câte 10 minute până apuci să treci. Iar atunci, trebuie să te mişti repejor, pentru că şoferii mai încetinesc, dar rar opresc de tot maşina. Ce e drept, se circulă şi cu mare viteză aici, în zonă, aşa că e mai greu să calci frâna brusc. Sunt şi oameni care se aruncă pe trecere fără să se uite, dar şi şoferi cărora nu le pasă dacă ne lovesc sau nu", ne-a mai explicat o doamnă.

În ora petrecută lângă o trecere de pietoni din cartier, am surprins mai multe persoane încercând traversarea. Cu ochii în patru, cu pasul grăbit, cu mâna ridicată în semn de mulţumire către şoferii care încetineau, pietonii reuşeau să ajungă de pe un trotuar pe altul. "Dacă nu te mişti repede, te alegi cu înjurături. Nu e normal, dar ne-am obişnuit. Un semafor ar fi foarte util, e drept. Din acela cu buton, că nu trece lumea pe aici toată ziua", a conchis o studentă.

Citit 3577 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2016 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.